Vissza az egyetemre - Könyvajánló
2020. szeptember 21. írta: szaffipolca

Vissza az egyetemre - Könyvajánló

Elle Kennedy - Az üzlet (Off-Campus 1.)

Bevallom, előítéletes vagyok a pucérpasis borítókkal szemben. Ezt a sorozatot eddig azért nem kezdtem el, mert mindig úgy gondoltam, hogy egy ilyen jellegű borító, még ha ízléses is a kép, közönségessé teszi a könyvet.

Szeretem a new adult könyveket, és ez a kötet is csak megerősített ebben. Imádok lélekben visszatérni a húszas éveim elejére és újraélni az akkori problémákat, a főiskolás gondokat és az idiótábbnál idiótább pasihelyzeteket.thedeal.JPG

Ez a könyv részint több komolyabb problémát érint, méghozzá az erőszak két formáját is. Külön köszönet jár az írónőnek azért, hogy nem bagatellizálta el a történetet, megfelelően kezelte, és mutatott példát.

Ha az alaptörténetet vesszük, ismerős már könyvekből, filmekből, hiszen százszor olvastuk és láttuk már. Elle-nek sikerült ezt oly módon leírnia, hogy maximálisan élvezhető a könyv, megadja azt a kikapcsolódást, amire olvasás közben szükség van.

Hannah, aki a múltjában történtek miatt bizonytalan, és a hokijátékos Garrett, aki a bizonytalan szót még csak köszönőviszonyból sem ismeri, egy túl jól és egy túl rosszul sikerült vizsgaeredmény miatt ismerkednek meg. Közös történetük innen indul, ami tele van csipkelődéssel, nevetéssel, komoly pillanatokkal és őszinteségi rohamokkal.

A könyv váltott szemszögből íródott, és mindkettőt imádtam. Pont olyannak mutatta be ezt a korosztályt, amilyen. Nem volt benne semmi megjátszás, a szleng és az aktuális egyetemista problémák mind jelen voltak.

Ha még nem kezdted el, de szeretnél valamit olvasni, amitől kikapcsolódsz, vágj bele!

 

Adatok:

Elle Kennedy - Az üzlet
Eredeti cím: The Deal
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldal: 438
Fordította: Barthó Eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr316208588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása