Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés
2022. július 19. írta: szaffipolca

Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Blogturné

img_1280.jpgElena Armas első regénye hatalmas sikert aratott a romantikus könyvek rajongóinak körében. A XXI. Század Kiadónak köszönhetően már magyarul is olvashatjuk ezt a humoros chick litet, ami világszerte meghódította a könyvmolyok szívét. Tartsatok bloggereinkkel, hiszen blogturnénk során egy szerencsés olvasó megnyerheti a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

 

Fülszöveg

Az esküvő Spanyolországban lesz. A pasi kiállhatatlan. Három napon át úgy kell tenned az összes rokon előtt, mintha szerelmes lennél belé.

Catalina Martín szingli, de nem akar egyedül menni a nővére esküvőjére. Korábban elejtett egy megjegyzést, hogy van valami amerikai pasija, és mostanra mindenki készpénznek veszi a dolgot a családban és az ismeretségi körben. A volt pasija – és annak jelenlegi menyasszonya – például alig várják, hogy megismerkedjenek Catalina jövendőbelijével.

Négy hete van, hogy találjon valakit, aki hajlandó átrepülni vele Európába, és végig úgy tesz, mintha együtt lennének. A New York–Spanyolország repülőút hosszú, és Catalina érdes modorú családját nem lesz könnyű átverni.

Színre lép Aaron Blackford – Catalina magas, jóképű, tenyérbemászó stílusú kollégája –, aki meglepő módon felajánlja, hogy beugrik a szerepbe. Catalina legszívesebben közölné, hogy nem kér belőle – életében nem látott még ilyen idegesítő, bicskanyitogató, kiállhatatlan alakot.

De kiszolgáltatott helyzetben van, az esküvő közeleg, és mégiscsak Aaron a legmegfelelőbb megoldás. Catalina lassanként rájön, a férfi talán nem is olyan szörnyű, mint amilyennek a munkahelyén elkönyvelte.

 

Értékelés

Van egy halmaz, az én könyves halmazom, amin belül megtalálhatók a fantasy, ifjúsági- és gyerekkönyvek, sci-fi és történelmi fikciós regények, valamint a klasszikus irodalom is. Aztán a halmazon kívül, valahol nagyon messze ott lebegnek a rom-com, életrajzi és pszichológiai könyvek. Általában helyből elutasítom utóbbiakat, így én lepődtem meg a legjobban saját magamon, amikor alig vártam a Spanyol szerelmi átverés megjelenését. Biztosan a nyár hatása, de az a helyzet, nem bántam meg, sőt, kifejezetten tetszett.

Ez egy könnyed, vicces és romantikus olvasmány, a cím és a borító is egyértelműen utal erre. Ha nem vágysz semmi másra, csak egy kis laza kikapcsolódásra, akkor ez pontosan a te könyved!

A szingli Catalina Martín meséli el azt a történetet, amikor nővére esküvőjén a sármos kollégájával együtt megtévesztettek mindenkit, és eljátszották a szerelmespárt, hogy Lina megússza a sok kínos kérdést és pillantást. A könyv első része az esküvőig bejárt utat mutatja be, a másik fele pedig az esküvőn, majd az utána történteket. Az egészben az érdekes az, hogy a sármos kolléga pontosan az a személy, akivel Catalina soha nem ment volna bele a játékba (papíron), a férfi ugyanis alaposan megbántotta főhősnőnket még a kezdetek kezdetekor. Catalina sérelmeit nem azonnal, hanem a történet során folyamatosan ismerjük meg, miért kellett egy másik kontinensre utaznia, miért bizalmatlan, miért haragtartó, és pontosan hogyan is viszonyul Aaronhoz. Valójában.

Azt el kell ismerni, Catalina pont annyira szórakoztató, mint amennyire fárasztó. Sokan tudunk vele azonosulni, mert rengeteg olyan tulajdonsággal bír, ami sokunkat jellemzi, mindezt egy jó adag humorral és öniróniával fűszerezve. A problémám vele csak az volt, hogy soha nem a lényegre koncentrált, az egyértelmű számára nem volt nyilvánvaló, és az összes konfliktushelyzet alapját az szolgáltatta, hogy képtelen bármilyen fajta szituációt felnőtthöz méltón kezelni, illetve, hogy a sérelmeit sokáig kimondatlanul hagyta. Folyton tagad és menekül, és a prioritása egészen máshol van, mint pl. nekem. Értem ez alatt azt, ha valaki úgy érzi megtalálja élete párját, miért akadály egy munkahely, amiből ezer és ezer kínálkozik, de a nagy Ő-ből csak egy? Szóval a probléma a könyvben valójában nem egy igazi probléma, csak erőltetett konfliktushelyzet, amit nehéz kellőképpen átérezni. 

Így tehát az egészet Aaron viszi a hátán, mert ő az, akire mindenki vágyik. Figyelmes, kedves, humoros, törtető, de nem taposó és kellően szenvedélyes férfi egy görög isten testébe zárva. Utóbbit Catalina sokszor és részletesen ecseteli – ami persze nekünk nem baj. Aaron ügyesen lavírozik Catalina akadályai között, engem meggyőzött, és főleg az ő jelenléte miatt faltam a lapokat. Kíváncsi voltam, mire hogyan reagál és mit lép. Tökéletesen ellensúlyozza Lina hebrencs viselkedését. Az összes türelem ezé a pasié a bolygón, szóval, a legjobb bookboyfriend alapanyag.

A könyv legjobb része egyértelműen a Spanyolországban játszódó jelenetek, itt, kérem, legyezőre is szükség van! Nagyon-nagyon sokat nevettem olvasás közben.

Nem mondom, hogy hibátlan a könyv, mert nem, vannak benne bakik (hol is van az a farmer, fent vagy lent?), néha vissza kellett lapoznom, mert elakadtam, ez egy kicsit bezavart, de mindezek ellenére is határozottan ajánlom ezt a könyvet. Nagyon jó nyaralásra, strandra, és arra, hogy az ember elfelejtse a gondjait, nevessen egy jót és álmodozzon egy saját Aaronről.

Pro: a könyv romantikus történet lévén nem mellőzi a spicy jeleneteket sem, hatalmas pirospont, mert nagyon erősre sikeredtek, szókimondó és szenvedélyes, csak úgy lángoltak az oldalak.

Értékelés: 4/5⭐

Ha az ajánlóm alapján szívesen elolvasnád, itt megtalálod!

 

Adatok

Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés
Eredeti cím: The Spanish Love Deception
Kiadó: XXI. Század Kiadó
Oldalszám: 462
Fordította: Horváth M. Zsanett
Kötéstípus: puhatáblás
ISBN: 9789635682164

 

290390104_5012906682171920_7646826871904767161_n.jpg

 

Nyereményjáték

Mostani játékünk során pár, a történetben jelentőséggel bíró szót emeltünk ki, amelyekből kihagytuk a magánhangzókat. A ti feladatotok kitalálni, hogy melyik szóra gondoltunk, ezt a szót pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

sz_r_l_m

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

07.11.  Fanni’s Library
07.13.  Zakkant olvas
07.15.  Csak olvass!
07.17.  Pandalány olvas
07.19.  Szaffi polca
07.21.  Dreamworld Blog
07.23.  Sorok között

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr8017878033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerekesné Bernadett 2023.11.14. 16:29:53

Szia!Köszönöm,hogy regisztrálhattam a bloggodra!Imadok olvasnk és lenbe jo pár könyv amit szeretnék bloggerek ajánlásával elolvasni
süti beállítások módosítása