„Sötétedéskor nyitunk, hajnalban zárunk” - Könyvajánló
2020. november 04. írta: szaffipolca

„Sötétedéskor nyitunk, hajnalban zárunk” - Könyvajánló

Erin Morgenstern - Éjszakai ​cirkusz

Egy vándorcirkusz, ahol a varázslat valóban létezik, ahol új sátrak jönnek létre tele csodás elemekkel, ahol piros sálas rajongók tartanak a cirkusszal útjukon, ahol két ember egyszerre építhet és pusztíthat.

img_4012.JPG

Ez a Le Cirque des Réves.

A könyv több szemszögből íródott, az egyik főszereplő Celia, a másik Marco. Egymás legyőzésére képezték ki őket, sokáig nem ismerték ellenfelük valódi arcát. A két varázsló apja gyerekkoruk óta neveli őket egy olyan párbajra, amiből mit sem értenek. Apjuk, illetve nevelőjük noszogatására és ajánlására mindketten a cirkusznál helyezkednek el. Marco, mint a tulajdonos segédje, Celia, mint fellépő válik a cirkusz részévé. Az évek során a cirkusz új és csodás sátrakkal bővül, köszönhetően a két varázslónak, akik tudat alatt érdeklődni kezdenek egymás iránt. Amikor először találkoznak még nem tudják ki is a másik, a hosszú évek alatt alakul ki közöttük egy különös kapcsolat, vagy inkább kapcsolódás, egymáshoz, és a cirkuszhoz.

A történetet E/3-ban olvashatjuk, több szereplőt is bemutatva. A fejezetek időben ugrálnak, így érdemes figyelni a dátumokra a fejezetek elején, és kicsit memorizálni mikor mi történik. A főszereplők mellett sok mellékszereplővel is megismerkedünk. Valaki kifejezetten a szívemhez nőtt, de voltak, akik nem változtak a történet előrehaladtával sem. A cselekmény elhúzódik, viszont minden apró részletre figyelni kell, mert sok olyan fontos információt kapunk, ami később nyer értelmet. Van olyan pontja a könyvnek, ahol ellaposodik, ugyanakkor meg kell említenem, hogy rendkívül kidolgozott és alaposan szerkesztett könyvet kaptunk az írónőtől.

Nem pörgős, inkább lassabban bontakozik ki a történet, főként a karakterek kidolgozottságára épül, a főszereplők és néhány mellékszereplő jellemének ábrázolása nagyon részletes.

A borító érdemel egy külön gondolatot, szerintem gyönyörű, egyrészt beszédes, másrészt a kevés színhasználat ad egyfajta komolyságot, valamint méltóságot is sugall. A kötés igényes és minőségi.

Ez egy olyan könyv, ahol el kell csendesedni a léleknek, kicsit elmélyülni egy különös világban, és hagyni, hogy a cirkusz különös és varázslatos világa magával ragadjon minket.

Többé nem vagy biztos abban, hogy a kerítés melyik felén van az álom, és melyiken a valóság.

A könyv elérhető: bit.ly/ejszakaicirkusz

A könyvet a Bookstagram Tour keretében kaptam, amiért köszönet az Agave könyveknek és a Prológusnak.

Kövessétek öket instagramon:

Agave könyvek: https://www.instagram.com/agave.konyvek/
Prológus: https://www.instagram.com/prologus_/

 

Adatok:

Erin Morgenstern - Éjszakai ​cirkusz 
Eredeti cím: The Night Circus
Kiadó: Agave Könyvek
Oldal: 480
Fordította: Rakovszky Zsuzsa

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr6916273910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása