A szoknyás detektív visszatért - Könyvajánló
2020. december 31. írta: szaffipolca

A szoknyás detektív visszatért - Könyvajánló

Böszörményi Gyula - A ​Barnum-rejtély (Ambrózy báró esetei VI.)

Nagyon izgatott voltam, amikor megjelent a hír, hogy érkezik a folytatás. Bár befejező kötetnek tűnik, nem tudom tényleg az-e, vagy lesz-e még folytatás, vagy kiegészítés, mindenesetre úgy gondolom, hogy ez egy méltó befejezése lenne a sorozatnak.

brbgy.jpeg

A szokásos igényesség itt is fellelhető, az alapos kutatómunka eredménye minden egyes oldalon visszaköszön. A cselekmény jól felépített, a cirkuszos sztori kifejezetten izgalmas, hiszen egy rejtélyes, misztikus világot tár elénk az író. A krimi szál szép lassan bontakozik ki, a könyv végén mindenre választ kapunk.

A fókuszban Emma és Mili nyomozása áll, kedvenc bárónk pedig az előző rész bonyodalmait piheni ki. Kicsit hiányzott az aktív részvétele, de kellett egy kis rivaldafény Emmáéknak is.

Az egész sorozatot olvasni hatalmas élmény volt, igazi kikapcsolódás. Teljes mértékig azt érzem, hogy több lettem tőle, tanultam a korról, a szokásokról, új szavakat ismertem meg, fontos eseményekről olvashattam. Az év egyik legjobb olvasmánya volt számomra, köszönöm Böszörményi Gyulának, hogy elhozta nekünk ezt a történetet.

A történeten kívül pedig említésre méltó még a nyelvezete, a karakterek felépítése és kidolgozottsága. Mili személyében az egyik legjobb női karaktert ismerhettem meg, és sajnos nagyon ritka, hogy jól sikerül megalkotni egy női karaktert klisék és túlzások nélkül. Mili szerethető és kifejezetten okos szereplő. A mi bárónk pedig az egyik legérdekesebb férfi karakter az eddig általam olvasott könyvek alapján. Mindig meg tudott lepni, de ugyanakkor ki is készített a titokzatosságával és a csökönyösségével.

Ajánlom minden korosztálynak ezt a sorozatot, olvassátok, szeressétek, nem fogtok csalódni!

 

Adatok

Böszörményi Gyula - A Barnum-rejtély
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 336

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr1616366890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása