Félelmetes és misztikus - Könyvajánló
2021. március 23. írta: szaffipolca

Félelmetes és misztikus - Könyvajánló

Michelle Hodkin - Mara Dyer eszmélése

Szeretem a furcsa, borongós hangulatú könyveket, és itt jutott bőven mindezekből. Ami a legjobban tetszett, hogy a könyv egésze alatt fogalmam sem volt, hova fut ki a történet, és mit rejteget Mara múltja. A kötet bővelkedett félelmetes, ijesztő, izgalmas és humoros részekből is.

img_1603.JPG 

A főszerelő Mara, aki tanúja volt barátai halálának, az eset után pszichés problémákkal küzd, így a változás jó elvre alapozva a család új városba költözik, hogy Mara lelke gyógyulni tudjon. Sajnos az új környezet nem válik be, a hallucinációk gyakoribbá és élethűbbé válnak. Az iskolaváltás sem segít a helyzeten, Mara nem találja helyét, de egy barátot sikerül szereznie Jamie személyében, és megismer még valakit, kinek jelenléte kissé felkavarja a lány amúgyis zaklatott lelkivilágát. Ez a valaki nem más, mint Noah, a helyes fiú, aki érdeklődést mutat a többnyire komor és barátságtalan Mara irányába. A fiú legalább annyira titokzatos, mint Mara, majd az események előrehaladtával rájönnek, hogy több közös vannak bennük, mint gondolnák, és ez elmélyíti kettejük kapcsolatát. A fiatalok ismerkedési folyamatát Mara folyamatos hallucinációi és abból adódó kalandjai tarkítják, nincsenek unalmas oldalak, vagy sallanggal kitöltött fejezetek.

Az írónő stílusa lendületes, a folyamatos történések pedig fenntartják az olvasó érdeklődését. A fejezetek sokszor függővégések, így tényleg letehetetlen. A bevezető rész is zseniális, így kell kezdeni egy könyvet! Az érdeklődésem a végéig fennmaradt, az utolsó fejezetben pedig egy hatalmas csavarral vett rá arra, hogy beszerezzem a második részt is.

– Kösz szépen! De komolyan, tuti van neked jobb dolgod is, mint reménytelen esetekre pazarolni az idődet.

– Párszaszóul már megtanultam. Mi mással foglalkozhatnék?

– A tünde nyelvekkel.

– Te igazi, ezerszázalékos könyvmoly vagy. Imádom.

(Párbeszéd Mara és Jamie között)

 

A főszereplők szócsatái viccesek, nem azt mondom, hogy más könyvekben hasonlókat még nem olvastam, de pörgőssé és lendületessé tette az évődés a kettejük közti kommunikációt. Noah értékrendje maximálisan rendben van, ez tetszik, kiváló támaszt adhat a kissé bonyolult lelkiállapotú Marának. Remélem a folytatásban ezt Mara is belátja majd. A többi szereplő többnyire szimpatikus, de elhanyagolható, nincs lényeges ráhatásuk a történésekre. Attól függetlenül, hogy a könyv egyfelől a romantikus szálra éleződik ki, komoly témákat boncolgat. Egyrészt előkerülnek a mentális betegségek, ezeknek kezelése családszinten, másfelől az igazságszolgáltatás kérdése is. Ki mit érdemel? Játszhat-e valaki istent, csak azért, mert megteheti?

A borító is hatalmas pluszpont, gyönyörű, és ami a legjobb, tükrözi a könyv borongós hangulatát.

Aki szereti a thrillereket, a paranormális történeteket, vagy a misztikus könyveket, azoknak abszolút ajánlom ezt a könyvet, biztosan nem fog unatkozni.

Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a bizalmat és ezt a csodás kötetet.

A könyv az alábbi linken érhető el:
https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/michelle-hodkin-mara-dyer-eszmelese-6805

 

Adatok

Michelle Hodkin - Mara Dyer eszmélése
Eredeti cím: The ​Unbecoming of Mara Dyer
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 444
Fordította: Komáromy Zsófia

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr2616474732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása