Egy királyság fordulatos története - Könyvajánló
2021. április 14. írta: szaffipolca

Egy királyság fordulatos története - Könyvajánló

Jennifer A. Nielsen - A hamis herceg

Ez a könyv tökéletes példája annak, milyennek kell lennie egy szuperül megírt ifjúsági regénynek. Azt gondolom, ha a tizenévesek több ilyen könyvet vennének a kezükbe, pillanatok alatt megszeretnék az olvasást, és nem szegné kedvüket a sok elavult kötelező olvasmány. Ezalatt persze nem azt értem, hogy ne olvassanak a fiatalok klasszikusokat, mert arra is szükség van, de egy tizenéves nem fogja úgy értékelni, mint egy felnőtt. Ebben a korban inkább az izgalmas, elragadó és kalandos történeteket adnám a kamaszok kezébe, mert így nagyobb eséllyel nevelhetünk olvasó társadalmat.

 img_2598.JPG

A karakterek érdekesek, a királyságok története izgalmas, a számos fordulat pedig fenntartja az olvasó érdeklődését.

A történet kulcsfigurája Sage, aki maga meséli el, hogyan került egy húslopás folyamán három másik árva fiúval együtt Conner karmai közé, majd a birtokára, hogy a többi fiúval versengve küzdjön az életben maradásért és a győzelemért. Conner kegyetlen és visszataszító személyiség, Sage harca vele szemben reménytelennek tűnik, de az események folyton változnak. Ahogy egyre többet megtudunk a főszereplőről és múltjáról, annál jobban várjuk a végkifejletet, mert a könyv utolsó harmada tartogat bőven izgalmat és meglepetést.

A cselekmény szépen felépített, a tempója is megfelelő. Az írónő bőven hagyott időt arra, hogy mindegyik karaktert alaposan megismerjük. A fiúk már nem gyerekek, de még nem is felnőttek, valahol a kettő között egyensúlyoznak, így hol a gyermeki tulajdonságaik kerülnek előtérbe, hol a felnőtt énjük irányítja cselekedeteiket. A félelem és a jövőtől való rettegés beárnyékolja a Conner birtokán töltött mindennapjaikat, és ez a félelem mutatja meg valódi énjüket. Sage azért volt szimpatikus számomra, mert mindig a megfelelő döntést hozta, szerintem a legtöbb ember nem így cselekedne hasonló szituációkban, így könnyű őt kedvelni, és izgulni a könyv egésze alatt, hogy ő kerüljön ki győztesen a versengésből.

Bár van csavar a történetben, valamennyire kiszámítható, mégis rejt jó pár meglepetést a kötet.

Kiknek ajánlom?

  • Fiatal srácoknak, akik szeretnének olvasni, de nem tudják mivel kezdjék
  • Olvasási válságban szenvedőknek
  • Akik vágynak egy kis könnyed kikapcsolódásra egy szerethető főszereplővel
  • Akiket érdekelnek a kosztümös történetek, királyságok

 

A könyvet köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak, remek történet, tökéletes kikapcsolódás.


A kötet az alábbi linken vásárolható meg:
https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jennifer-a-nielsen-a-hatalom-trilogia-1-a-hamis-herceg-6681

 

Adatok

Jennifer A. Nielsen - A hamis herceg
Eredeti cím: The False Prince
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Oldalszám: 342
Fordította: Szujer Orsolya

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr2516501520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása