Újra Elfhonban - Könyvajánló
2021. május 20. írta: szaffipolca

Újra Elfhonban - Könyvajánló

Holly Black - How ​the King of Elfhame Learned to Hate Stories

A Levegő Népe sorozat kedvelőinek kötelező darab, különösen azoknak, akik hiányolták Cardant az ezt megelőző három kötetből.

71bcbae6-7c86-4dae-8236-1a222cfe7949.jpg

Betekintést nyerünk Cardan gyerekkorába, kamaszkorába, és felnőtt énjével is találkozunk. A könyvecske rövid, viszont a legtöbb kiegészítő kötettel ellentétben ad egy kis pluszt a sorozathoz, ugyanis eddig nem olvasott részekkel találkozhatunk. Cardan szemszögéből nézve megértjük, miért lett gonoszkodó, sértődékeny és hiú, majd látjuk hogyan változott meg, milyen titkos tettei és gondolatai voltak, amik a helyes útra terelték.

"Boys change,” she told him. “And so do stories."

A könyv összességében tetszett, nem volt kimondottan kalandos vagy eseménydús, amolyan nyugis kötet a nosztalgiázni vágyóknak.

A kivitelezése gyönyörű. Elsősorban emiatt rendeltem ezt a kiadást, mert lenyűgözött a lila borító, a szép grafikák, és ami a legfontosabb: az arany élfestés. Szerintem a legszebb könyvem, kimeríti az igényes fogalmát. A könyv gazdagon illusztrált, gyönyörű rajzokkal ábrázolja a történetet.

Holly ezen sorozatát szívesen ajánlom 14 éves kortól bármely korosztálynak, egyszerre mesés és komoly, az általa megteremtett Elfhon pedig lenyűgöző. Rengeteg apró részletet foglalt bele a világfelépítésbe, ami egyedivé, varázslatossá és misztikussá teszi ezt a sorozatot, így felnőttként is olvashatunk kegyetlen meséket.

 

Adatok

Holly Black - How ​the King of Elfhame Learned to Hate Stories
Kiadó: Hot Key Books
Oldalszám: 174

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr6916524272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása