Alváshoz készülődve - Könyvajánló kicsiknek
2021. június 28. írta: szaffipolca

Alváshoz készülődve - Könyvajánló kicsiknek

Agócs Írisz - Mia ​nem álmos

80870da8-8ca5-44dd-95c6-083ffc4e4e8f.jpgEgy történet Mia cicáról, aki nem álmos, így mindent elkövet, hogy végre álomba szenderüljön.

Ami megfogott, az a borítón szereplő csodaszép rajz. A könyv többi oldalán is hasonlóképpen gyönyörű grafika látható, kellemes és élénk színekkel tarkítva, melyek Agócs Írisz keze munkáját dicsérik.

Amíg az ember a könyvet esti meseként kezeli, és nem használati útmutatóként, addig szuper történet lehet. Bár minden gyereknél más válik be, egyik-másik Mia-féle esti tevékenység inkább élénkítő hatású, mint az alváshoz lecsendesítő folyamat, ezt természetesen Mia maga is igazolja. Egy oldallal kapcsolatban merült fel bennem kérdés: érdemes-e a gyerekeknek alapot adni ágy alatt megbújó szörnyekkel kapcsolatos képzelgésre? Én ezt mesélés közben helyettesítettem a manó szóval, illetve egy kis történetet találtam ki a lényről, aki éppen szedte össze a széthagyott zoknikat, de nagyon fázott, így bebújt az ágy alá melegedni. A gyerekek képzelőereje határtalan és képesek mindenféle dolgot bebeszélni, amitől aztán félnek, így a szörnyes történet pedig csak ihletet ad a kitalációkra. 

A könyv teljes egészében keménylapos, vastag, így könnyen lapozható a kicsiknek is, illetve elég strapabíró a még ügyesedő kezek számára.

53a200ed-bae1-4e4b-b9ca-22a352eb0854.JPEG

A kislányom felsikított, amikor meglátta, hihetetlenül örült neki, átlapozgatta, minden oldalon megmutatva a cicát. Azóta is napi szinten előveszi, és nézegeti. Az élénk színek és az aranyos cica mindkettőnket levett a lábunkról, Agócs Írisz rajzai mindig csodálatosak, így szeretettel ajánlom ezt a könyvet az apróbbak szórakoztatására.

Értékelés: 4,5/5 

 

Köszönet a recenziós példányért a Pagony kiadónak! A könyv az alábbi linken érhető el:
https://www.pagony.hu/mia-nem-almos

 

Adatok

Agócs Írisz - Mia ​nem álmos
Kiadó: Pagony
Oldalszám: 18
Illusztrálta: Agócs Írisz

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr9416606732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása