Új sportrománc a láthatáron - Könyvajánló
2021. július 30. írta: szaffipolca

Új sportrománc a láthatáron - Könyvajánló

Elle Kennedy – The ​Risk – A kockázat (Briar U 2.)

Ha egy pillantással ölni lehetne, már a földön hevernék, és éppen krétával rajzolnának körbe.

62ede1dc-7f0e-4954-9ae4-9e6dfb7d13af.JPEGSokat gondolkodtam, mi is pontosan Elle Kennedy különleges képessége, amivel szinte beleragasztja a könyveit kezembe, pedig ha valaki, hát én biztosan nem szeretem a chick litet. (Vagy mégis?) Aztán rájöttem: a szarkasztikus humora, melyben abszolút magamra ismertem. Ehhez társul egy könnyed, szókimondó írói stílus, egy hokisokkal tűzdelt romantikus történet és már kész is a letehetetlen könyv.

A kockázat című kötet a Briar U sorozat részeként és az Off-Campus sorozat folytatásaként került megjelenésre. A történet középpontjában Brenna Jensen, Jensen edző lánya és Jake Connelly, a Harvard üdvöskéje állnak. Kettejük kapcsolata mindenféle szempontból tiltott gyümölcs, hiszen Brenna apja a Briar U edzője, csapatának legnagyobb ellenfele pedig a Harvard. Ám amikor csak Jake segíthet Brennának egy gyakornoki állás megszerzésében, fordul a kocka.

Elle történeteiben mindig van a szereplőknek egy sötét titkuk, fájdalmuk, ami szinte végigkíséri a történetet, és megoldásra vár. Nincs ez most sem másként, Brenna titokzatos múltjának árnyéka végig ott lebeg a szemünk előtt, mely hátráltatja őt több emberi kapcsolatában is. A kiegyensúlyozott Jake teljes magabiztossággal irányítja életét, hoki iránti elkötelezettségét meginoghatatlannak véli. A két karakter között a kémia már első az oldalaktól tapintható. Vajon képesek lesznek egymást helyezni karrierjük elé?

A szemem száraz, a szívem kő.

91fc843c-190c-4dcc-a173-09a6bcbcf712.JPEG

Cselekményleírásba semmiképpen nem szeretnék bonyolódni, alapvetően nincs is nagyívű történetszál, inkább a szereplők közötti kapcsolatok alakulásának érzékletes leírásán van a hangsúly. Ezalatt nem csak a két fő karakter közti kapcsolatot értem, hanem Brenna és Jake családi és baráti kötelékeit is. Egy másik fontos momentum, amikor Elle bemutatja, mennyire nehéz néha a nőknek egy férfiak uralta világban érvényesülni, és mennyit jelent, ha a nők összefognak, és kiállnak egymás mellett és egymásért. Az ok, ami miatt élvezem ezen könyvek olvasását, az, hogy kicsit visszarepülhetek én is főiskolás éveim emlékeibe, és újraélhetem azokat a problémákat, amiket a könyv szereplői is megélnek. Vizsgák, karrierépítés, mi lesz a nagybetűs életben, hova költözzek, hol lakjak? Kit szeressek, kit ne szeressek? Egy dolog viszont biztosan nem volt a BGF-en, az pedig a hoki, ami Elle könyveinek alappillére. Egészen addig a pillanatig míg nem olvastam a könyveket, nem is érdekelt, de olyan lelkesedéssel és alázattal ír a sportról és a sportolókról, hogy komolyan elgondolkodtam, megnézek egy meccset.

Alexander Graham Bell feltalálja a telefont, Steve Jobs feltalálja a …. kábé mindent. Most meg mintha visszafejlődnénk. Visszatérünk az ősemberhez, csak ma már hímringyóknak nevezzük őket. Az evolúció egy teljes kört írt le, és ez baromi lehangoló.

Egy szó, mint száz, ha még nem vágtál bele, de érdekel egy jó kis laza, pörgős, humoros, de drámai szálakkal tarkított történet, a Briar U sorozat a kedvenced lesz!

Értékelés: 5/5

 

Adatok

Elle Kennedy - A kockázat (Briar U 2.)
Eredeti cím: The Risk
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 456
Fordította: Barthó Eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr9916643778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása