Puzzle és könyv - Könyvajánló kicsiknek
2021. szeptember 03. írta: szaffipolca

Puzzle és könyv - Könyvajánló kicsiknek

Deborah van de Leijgraaf - Sorakozó! Az erdőben; Sorakozó! A fűben

img_9149.JPGA Móra Könyvkiadó jóvoltából újabb fejlesztő könyvekről írhatok nektek ajánlót. Hatalmas csomag érkezett, tele gyönyörűbbnél gyönyörűbb könyvekkel, köztük a Sorakozó! Az erdőben és a Sorakozó! A fűben egy-egy példányával is.

 

Sorakozó! Az erdőben

Fülszöveg

Gyönyörű az erdő, sétáljunk! Hányféle állatot látunk?
Sorba tudod rakni az erdő lakóit?
A különleges lapozó oldalain a kisgyerekek megismerkedhetnek az erdőben élő néhány állattal: bagoly, szarvas, róka, mosómedve. A 10 oldalas lapozó 5 oldalán található 1-1 puzzledarabot össze lehet kapcsolni, rengeteg kedves történet eljátszható velük. Az erdei állatok sokféleképpen felsorakozhatnak, ahogyan az épp kitalált meséhez a legjobb.
Mese és játék együtt – kell ennél jobb?

 

Értékelés

Elérkezett az ősz, így teljesen aktuális ez a könyvecske az évszakhoz passzoló színekkel és az erdei állatokkal. Teljesen lenyűgöztek a gyönyörű illusztrációk, melyek Deborah van de Leijgraaf keze munkáját dicsérik. Láthatunk rókát, baglyot, szarvast és mosómedvét is az oldalakon. A színek és a formák csodásak és figyelemfelkeltőek. Minden lapon van egy-egy kivehető puzzle elem, melyeket a kicsik egymás mellé illeszthetnek. Játék után az elemek ugyanúgy visszapattinthatók, így a darabkák nem keverednek el. A könyv fejleszti a szenzomotoros készségeket, a fantáziát, a versek pedig segítenek a tanulásban. A lapok vastagok és strapabírók, könnyen lapozhatók az apró kezek számára.

Értékelés: 5/5⭐

 

Adatok

Deborah van de Leijgraaf - Sorakozó! Az erdőben
Eredeti cím: Les animaux de la forêt
Kiadó: Móra Könyvkiadó
Oldalszám: 10
Fordította: Szlukovényi Katalin
Kötéstípus: Keménytáblás
Illusztrálta: Deborah van de Leijgraaf
ISBN: 9789634867517 

 

 

Sorakozó! A fűbenimg_9150_1.JPG

Fülszöveg

Nézd, milyen gazdag itt a természet! A fűben csak úgy nyüzsög az élet.
Sorba tudod rakni a mező apró állatait?
A különleges lapozó oldalain a kisgyerekek megismerkedhetnek néhány apró állattal: méhecske, pók, szöcske, pillangó. A 10 oldalas lapozó 5 oldalán található 1-1 puzzledarabot össze lehet kapcsolni, rengeteg kedves történet eljátszható velük.A körülöttünk élő állatok sokféleképpen felsorakozhatnak, ahogyan az épp kitalált meséhez a legjobb.
Mese és játék együtt - kell ennél jobb?

 

Értékelés

Nincs is jobb módja barátkozni a rovarokkal, mint egy szépséges lapozgatóból megismerni, és sorba rendezni őket. Az elképesztően aranyos rajzok, a legnépszerűbb rovarfajtákat mutatják be, melyekkel nap mint nap találkozhatunk. Ezáltal megtaníthatjuk az állatkák jellemzőit, miért hasznosak, és miért fontos, hogy vigyázzunk rájuk. Személyes tapasztalat alapján a pillangó a kedvenc, a könyv után lányom a természetben is felismerte. A könyv tavaszias hangulatot áraszt, a természet ébredését idézi meg. Napi szinten előkerül nálunk ez a kedves lapozó, bátran állíthatom, hogy megunhatatlan, a kivehető puzzlek hatalmas pluszt adnak, hiszen nem csak jó móka, de fejlődik a szenzomotoros készség is.

Értékelés: 5/5⭐

 

Adatok

Deborah van de Leijgraaf - Sorakozó! A fűben
Kiadó: Móra Könyvkiadó
Oldalszám: 10
Fordította: Szlukovényi Katalin
Kötéstípus: Keménytáblás
Illusztrálta: Deborah van de Leijgraaf
ISBN: 9789634867500 

 

Játékötlet: előre vegyük ki a puzzledarabokat, és adjuk őket oda a kicsinek. Meséljünk a könyvből, majd kérjük meg, hogy tegye sorba az állatokat a történet alapján. Így megtaníthatjuk, melyik állat szerepel a kirakóson.

A kiadó a könyveket kétéves kor felett ajánlja.

Köszönet a recenziós példányokért a Móra Könyvkiadónak!

A könyveket itt vásárolhatjátok meg!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr4316678760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása