Legendás állatok nyomában- Könyvajánló
2021. február 10. írta: szaffipolca

Legendás állatok nyomában- Könyvajánló

J. K. Rowling - Legendás ​állatok és megfigyelésük

Sokáig halogattam e könyv olvasását, mert soha nem vettem még a kezembe a forgatókönyvet, így nagyon féltem tőle, hogy lerombolja bennem azt a pozitív érzést, amit a film irányába érzek. Pedig a kettő elválaszthatatlan, mégis tartottam tőle, hogy nem tudom úgy élvezni, mint egy regényt.

És mekkorát tévedtem.

img_0269.JPG

Olyan módon mozgatta meg a képzelőerőmet, ahogy eddig könyv még soha. Nem voltak terjengős leírások a szereplők érzelmeiről, nem voltak hosszú monológok vagy oldalas tájleírások. Csak a lényeg. Minden jelenetnél felvázolva a helyszín, napszak, esetleg az épület/helyszín jelleme, állapota, majd a szereplő neve, aki éppen megszólal. Így a fantáziám maximálisan igénybe lett véve, hiszen ami nem volt odaírva, nekem kellett vizualizálnom.

Nagyon gyorsan lehet haladni, pörgős és pattogós, tele izgalmakkal, mindenféle felesleg nélkül.

A történet Göthe New Yorkba érkezésével kezdődik, aki bőröndjének tartalmával felbolygatja az egész várost. Kissé esetlennek tűnő főszereplőnk szíve nagyon is a helyén van, hiszen minden erejével arra törekszik, hogy védje a varázslényeket a kihalástól és bántalmazástól. Elvarázsolt bőröndje segít neki ebben, ahol a legkülönösebb példányok találnak otthonra Göthe gondozása alatt.

A bonyodalom ott kezdődik, amikor Göthe összecseréli bőröndjét Jacob Kowalskiéval, a magnixével, aki éppen a bankban próbál kölcsönhöz jutni álmai megvalósítása érdekében. Göthe elszökött furkászát üldözi, amit szemmel követ a Minisztérium egyik lelkiismeretes dolgozója, Tina Goldstein. A közös kaland innen indul, miközben egy sötét varázsló tevékenykedik a háttérben, veszélyeztetve a varázsvilág lelepleződését. A várost nem csak Göthe lényei bolygatják fel, hanem egy obskurus is, melynek létezése a sötét varázsló érdekeit szolgálhatja.

A három szál összefonódik, majd a csapat Tina testvérével, Queenivel kiegészülve elindul az elszökött állatokért, és a rejtélyes történések nyomán olyasmire bukkannak, amit lehetetlennek hittek.

A történet izgalmas és szerethető, Rowling hatalmas pluszt adott ezzel a Varázsvilághoz, amit annyira szeretünk. A következő részt is szeretném elolvasni, annak ellenére, mennyire féltem a csalódástól, hatalmas pluszt kaptam ettől a könyvtől. Szeretettel ajánlom azoknak, akik kalandot keresnek, és nem tudnak kiszakadni az írónő által teremtett világból.

A borító is érdemel egy hatalmas pirospontot, az illusztrációkat a MINALIMA-nak köszönhetjük, akik nem egy könyvet öltöztettek varázslatos köntösbe. A kötet hardcovert és igényes kötést is kapott, szépen terül. Nos, így kell kinéznie egy könyvnek.

 

Adatok

J. K. Rowling - Legendás állatok és megfigyelésük
Eredeti cím: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Kiadó: Animus
Oldalszám: 302
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr5816422500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása