Egy bukott angyal története - Könyvkritika
2021. március 30. írta: szaffipolca

Egy bukott angyal története - Könyvkritika

Becca Fitzpatrick - Csitt, ​csitt

A bukott angyalokkal kapcsolatos történeteket mindig szívesen fogadom, ezért is érdekelt annyira a Csitt, csitt. A borító alapján egy kegyetlen, sötét történetre számítottam, végül teljesen mást kaptam.

img_1588.JPG

Az alapsztori és a cselekmény levezetése nagyon tetszett, de az írónő stílusa nem. Két főszereplővel ismerkedünk meg, Norával és Folttal. Előbbi maga meséli el, hogyan került bele a bukott angyalok és nefilimek ősidőkig visszanyúló történetébe.
Nora a középiskolások átlagos életét éli, amikor biológia órán egy addig csendes és visszahúzódó fiú kerül mellé. A fiú furcsán és gyanúsan viselkedik, látszatra sokkal többet tud Noráról, mint szabadna, ez természetesen zavarja a lányt, így Nora és barátnője, Vee igyekeznek a Folt körüli rejtélyeket felgöngyölni. Arra viszont nem számítanak, hogy ennek folyamán a titokzatos dolgok csak sokszorozódnak.


Nagyon szuper történet lehetett volna ez, ha Nora és barátnője, Vee nem úgy viselkednek, mint akik teljesen elvesztették az eszüket. Nem szeretem az olyan karaktereket, akik felnőttként szeretnének viselkedni, de még gyerekek, így a személyiségük egy katyvasz lesz.
Nora teljesen az ellentétét teszi annak, mint amit gondol, vagy amit kellene, abszolút kifordítva gondolkodik, így nagyon irritáló karakter. Barátnője, Vee, sajnos még nála is rosszabb, mert ő a nagydumás naiv szereplőt alakítja. A kettő együtt sok. Folt, aki az egyetlen érdekes és izgalmas karakter, érdeklődést mutat Nora iránt, bár nem derül ki, személyiségének melyik aspektusa vonzza.

img_1590.JPG

Ami még nagyon nem tetsző számomra, hogy sikerült összeválogatni a legszerencsétlenebb neveket, engem folyton zavart Vee nevének feltűnése. Az egész könyv mindennel együtt elbagatellizáltnak tűnik a bután viselkedő tinikkel, holott komoly problémák merülnek fel, mégsem tudom komolyan venni. Történik egy haláleset, és az írónő a karaktereivel együtt csak átlép rajta. Egy támadás után a shoppingolás a legfontosabb program, így elveszi a történet komolyságának élét ezekkel az esetlen szituációkkal. Nagyon gyenge a karakterek kidolgozottsága, tulajdonképpen az összes szereplő végtelenül zavaros elme, illetve komolytalan, annak ellenére, hogy tényleg komoly problémákkal néznek szembe.

Az alaptörténet viszont megfelelően kidolgozott és átgondolt, így még jobban fáj az, hogy a karakterek személyisége teljesen elrontja az összhatást.

Egyelőre még nem tudom folytassam-e a sorozatot, hatalmas csalódás, egy picit darkosabb történetet vártam, titokzatos szereplőkkel, erre kaptam egy rakás bugyuta tinit, és itt nem a tinivel van a gond, hanem a bugyutával.

 

Adatok

Becca Fitzpatrick - Csitt, ​csitt
Eredeti cím: Hush, Hush
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 360
Fordította: Farkas Orsolya

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr3416485394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása