A Caravalban jártam, és elvarázsolt - Könyvajánló
2021. április 14. írta: szaffipolca

A Caravalban jártam, és elvarázsolt - Könyvajánló

Stephanie Garber - Caraval

Sokáig halogattam ezt a könyvet, féltem, hogy a körülötte lévő felhajtás alaptalan, és végül csalódnom kell. Ezúttal a felhajtás nem volt hiábavaló, ugyanis a történet csodálatos.

Adott egy testvérpár, akik a terror elől menekülni vágynak. Scarlett szeretné meglátogatni a Caraval legendás előadását, Tella pedig bárhová szívesen elmenne, csak távol legyen apjuktól.

 4d828d5e-b337-4e8a-9429-e6c3b6543b14.JPEG

Scarlett egyoldalú levelezése a Caraval vezetőjével, Legenddel egy napon nem várt fordulatot vesz, így a nővéreknek lehetőségük adódik megcsodálni a nem mindennapi cirkuszt. A Caravalt ugyanis rejtélyek és varázslat övezi, melyet Legend hatalmas ereje táplál.

A szabadulás kulcsát Scarlették szigetéről Julian személye jelenti, kinek kiléte és szándékai kétségesek, de ő az egyetlen, aki megoldást nyújthat. Pár fordulat múlva már a cirkuszban is találjuk magunkat, a szóbeszéd pedig a cirkusz misztikusságáról, különlegességéről és ijesztő mivoltáról nem csak pletyka. Tella eltűnik, így Scarlett Julianre hagyatkozva folytatja útját, hogy a játékban való részvételével testvére nyomára akadjon.

A főszereplők közti kémia nagyon erős, Scarlett és Julian képtelenek egymás nélkül folytatni a hosszú utat a játék végéig, s miközben Scarlett próbál az igazság végére járni, egyre több és több rejtélyes dolog történik. De ebből vajon mennyi a valóság?

A történet és az írásmód is lehengerlő, a könyv olvasása közben nem tudtam melyik szereplő jó vagy rossz, mi az, ami megtörténik, mi az, ami csak káprázat. A hangulata pillanatok alatt beszippantja az olvasót, és a könyv letehetetlenné válik. A fordulatok nem hagytak nyugodni, amikor éppen nem olvastam, folyton azon járt az eszem, mi fog történni a következő fejezetben.

Legend személyét végig rejtélyek övezik, mintha csak egy ismert fogalom lenne a cirkuszban, egy tiszteletre méltó szellem, akit senki nem lát, mégis mindenki teljesen tudatában van annak, hogy létezik, és működteti a cirkuszt.

A történet és a cselekmény jól felépített, a karakterek kidolgozottak, a nyelvezete is tetszetős. Az események kiszámíthatatlansága folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet, a lapok csak pörögtek az ujjaim alatt.

Szeretettel ajánlom a könyvet azoknak, akik vágynak egy kis misztikus kalandra, szeretnének megismerkedni egy nem mindennapi cirkusszal, és szeretik a kosztümös könyveket. A sorozatot biztosan folytatni fogom, szeretném kideríteni, ki is Legend valójában.

„De légy óvatos, nehogy túl messzire röpítsen a képzeleted!”

 

Adatok

Stephanie Garber - Caraval
Eredeti cím: Caraval
Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 472
Fordította: Falcsik Mari

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr6616501506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása