Gyász és gyógyulás - Könyvajánló
2021. május 12. írta: szaffipolca

Gyász és gyógyulás - Könyvajánló

Sarah J. Maas - A ​Court of Silver Flames

Ezt a történetet vártam idén a legjobban, méghozzá azért, mert a könyvhöz tartozó sorozat az egyik kedvencem, de a főszereplő Feyre nem tartozik a szívlelt karaktereim közé. Így a sorozatnak egy olyan kötete, melyben nem ő a főszereplő, igazi megváltás számomra.

ef4bd858-b70d-4a3a-b66e-564b95394523.JPEG

Ezen történet középpontjában Nesta és Cassian állnak, két általam különösen kedvelt karakter. Nesta tipikusan az a személy, akit a többség utál, mert önfejű, képtelen pozitív érzelmeket kimutatni, néha érezni is, folyton dühös, elégedetlen és bosszúszomjas. Nagyon összetett személyiséggel rendelkezik, és mint tudjuk, a sok negatív érzelem mögött mindig egy fájdalmas történet rejtőzik. Az események Nestát rossz irányba sodorták, így családja, kiváltképp az Éjszaka Udvarának Ura és Úrnője ezt megelégelve majd gyógyulásra kényszerítve a Szél házába száműzik. Cassian azt a feladatot kapja, hogy ügyeljen Nesta felépülésére, így edzéseket kell tartania a lánynak, aki mindemellett a könyvtárban kap feladatot.

A gyógyulási folyamat lassú és keserves, de szépen bemutatja azt, hogyan találhat a sérült lélek új célt magának, hogyan építheti fel újra önmagát, miközben segít másoknak is a felépülésben. Mindehhez szükség van a család és a barátok kitartó segítségére és türelmére, mely Nestának is megadatik.

Keep reaching out your hand.

A könyv kapott egy háttérszálat is, ugyanis az emberek világában is mozgolódás érzékelhető, a királynő eltűnt mágikus tárgyak nyomába ered, így a halhatatlanok világában is szükség van az összefogásra, mielőtt újabb katasztrófa történik. Az események Nestát sem kerülhetik el, titkolt képességeit igénybe véve próbál segíteni, legyőzve saját rettegését.

Zajlanak az edzések, a nyomozás, a könyvtári munka, de a szerelmi szál is kiemelt szerepet kap. Szinte szikráznak a lapok a két szereplő közti kémiának köszönhetően, nincs semmilyen időhúzás a testi kapcsolat előtt, viszont a lelki kötődés kimutatása Nesta részéről nehézkes. Cassian küzd, nem adja fel, de a falat, melyet Nesta épített maga köré, nehéz lebontani. Itt muszáj megjegyeznem, túl soknak éreztem az erotikus jeleneteket, a fele is bőven elég lett volna, ugyanis így elvette a fontosságát, de főleg az intimitás érzetét a két szereplő között. Egy ponton túl nem volt különleges, inkább zavarónak éreztem.

Két dolog miatt nem vagyok teljesen elégedett, az egyik a fentebb említett túl sok erotikus jelenet, jobban tetszett volna, ha Nesta nem használja Cassiant, amikor pontosan tisztában van az illír érzelmeivel, a másik pedig, a túl korai siker a lányok edzéseinél. A harcosok évtizedeken át küzdenek azért, amit a lányok pár hónap alatt elérnek, így ez a vonal számomra teljesen hiteltelen. Az erőnlét fejlődése rendben van, de itt egy olyan szintre emelkedik, ami elképzelhetetlen.

Ami a legjobban tetszett, Sarah végre egy nem szokványos, nem tökéletes és nem közkedvelt karaktert helyezett története középpontjába. Nesta olyan, mint egy sündisznó, szúr, néha az érzelmeinek alapja tisztázatlan és érthetetlen, de a gyógyulási folyamata nagyon tetszik, ahogyan az is, miként rendeződnek a kusza szálak a kötet végére.

Bízom benne, hogy a következő rész Azriel történetét mutatja be, ő egy nagy kedvencem a maga rejtélyes valójában.

 

Adatok

Sarah J. Maas - A ​Court of Silver Flames
Kiadó: Bloomsbury
Oldalszám: 768

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr4416524200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása