Tündérek New Orleansban - Könyvajánló
2021. július 26. írta: szaffipolca

Tündérek New Orleansban - Könyvajánló

Jennifer L. Armentrout ​– Megveszekedett

img_6584.JPGJennifer egy újabb könyve került fordításra és kiadásra, mindezek mellett pedig filmvászonra is. A Megveszekedett már filmen is hódít, bár engem kizárólag a könyv érdekel, hiszen az írónő hatalmas rajongója vagyok. Bármit is ír, válogatás nélkül olvasom el, mert megvan az a varázsereje, hogy bármilyen történetet is tár elém, mindig odaszegez a kötet mellé.

Ezen történet középpontjában a főiskolás Ivy áll, aki nem éppen hétköznapi életet él, ugyanis a Rend megbízásából éjjelenként ragadozó tündérekre vadászik. A tündérek gonosz lények, akik a Másvilágról szivárogtak át, terveznek valamit, miközben sorban ritkítják a Rend sorait. Egy másik egység is vadászatot indított a Rend mellett a titokzatos lények ellen, melyeknek kiléte még a Rend tagjai előtt is titkos. Feltűnik Ren, a sármos vadász, hogy segítséget nyújtson a New Orleans-i tagoknak a tündérek eltüntetésében. A vonzalom Ivy és Ren között azonnal kialakul, de Ivy falának tégláit nehéz lebontani.

Ivy tragikus múltja beárnyékolja mindennapjait, így hatással van döntéseire, melyeket többnyire nehezen hoz meg. Elzárja magát mindentől és mindenkitől, de főleg az érzelmektől és a kötődéstől. A munkájának él, de mellette szeretne több lenni, hisz az önmegvalósításban, ezért főiskolára is jár. A halál árnyékában jár, így nem sok baráti kapcsolatot alakított ki, fél a kötődéstől. Ren viselkedése ennek teljes ellentéte, ő szereti élni az életét, amíg csak lehet, bár elszántan üldözi a tündéreket, megengedi magának az érzelmeket és a barátkozás lehetőségét is. Egy hosszú úton indítja el Ivy-t, ami arról szól, hogy a falak lebontása a saját magunknak való megbocsátással kezdődik. A történetük kedves és szép, megszerettem őket, annak ellenére is, hogy Ivy bizonytalansága néha dühítő.

Kapunk egy édes kis szereplőt Tink személyében. Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy ő volt a kedvenc karakterem és sok popkult utalás szolgáltatója is egyben. Az ő jelenléte a könyvben kissé lágyítja a cselekményszál kegyetlenségét, Jen az ő személyisége által egy jó nagy adag humort csempészett a történetbe. Zseniális kis figura, bár hozzáteszem, szinte végig bizonytalan voltam, melyik oldalon áll valójában.

Ez egy izgalmas és fordulatos történet tündérekről és vadászokról New Orleansban. A helyszín különösen tetszik, hiszen ez a város eleve tele van rejtélyes eseményekkel. A fantasy mellett helyet kap a romantika és az erotika is, végén egy kis csavarral, mely ösztönöz a következő rész elolvasásához.

img_7723.JPG

Elsőre azt kell mondanom, sem a borító, sem a cím nem ad vissza semmit a könyv hangulatából, teljesen megtévesztő. A főszereplőket abszolút nem így festi le, a megveszekedett kifejezés pedig csak egyszer kerül elő a történet során, és nem is kifejezetten e köré épül. Szóval, ha valaki úgy gondolná, ez határozná meg a kötet hangulatát, felejtse el.

Várom, és folytatni fogom a sorozat többi kötetét, hiszen Jennifer egyik varázslata az, hogy teljesen le tudja kötni a figyelmem a könnyed és szerethető írói stílusával, a törtető karaktereivel és a mágiával átitatott cselekményszálakkal. Amit rendkívül tisztelek benne, hogy folyamatosan képes a fejlődésre, mindig egyre jobb és jobb történeteket alkot, kihangsúlyozza mire is képes a szeretet és a törődés. Igyekszik erős női karaktereket alkotni, de nem esik át a ló túloldalára. Nem úgy alkotja meg a női szereplőket, hogy közben elnyomja a férfit, mindig egyenlőkként kezeli a két nemet. Szerintem ez fontos, ugyanis sokszor futok bele abba a hibába, hogy feminizmus címszó alatt torz karakterek tekintenek vissza rám a könyvek lapjairól.

Jennifer könyvei azért is fantasztikusak, mert tökéletlenségük ellenére is letehetetlenek.  Ez a kötet még régebbi munkásságának gyümölcse, olvastam idegen nyelven az aktuális munkáiból, így érződik a különbség, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretném alkotásának minden egyes darabkáját.

Ha szeretitek a könyveit, mindenképpen olvassátok el, a kikapcsolódás garantált! Ha még nem olvastatok az írónőtől, kezdésnek ez a történet is szuper, remélem nektek is annyi örömöt okoz, mint nekem.

Értékelés: 4/5

A könyvet az alábbi linken tudjátok megvásárolni:
https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jennifer-l-armentrout-megveszekedett-megveszekedett-1-8617

 

Adatok

Jennifer L. Armentrout ​– Megveszekedett
Eredeti cím: Wicked
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 424
Fordította: Tóth Katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr4916638598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása