Egy rockisten története - Könyvajánló és nyereményjáték
2021. szeptember 05. írta: szaffipolca

Egy rockisten története - Könyvajánló és nyereményjáték

Shey Stahl - Revel

img_9151.JPGVajon egy rockisten beleszerethet a pophercegnőbe?

A Könyvmolyképző kiadónál nemrég megjelent romantikus, erotikus New Adult regényben bizony megtörténik a lehetetlen: a rock fenegyereke, Revel Slade szeme megakad a szűzies stílusú popénekesnőn, Taylan Ash-en! Tartsatok bloggereinkkel Shey Stahl új regényének blogturnéján, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet!

 

Fülszöveg

Mindenki ismeri Revel Slade nevét. Ismerik annyira, hogy féljenek tőle. Nem merészkednek közel hozzá, hiszen a srác a pokol tüzének parancsolója, aki hamuvá éget mindenkit, és még élvezi is a lángok játékát.
A gondolataimban is ott kísért. Akkor mégis miért utazom el vele?
Mert nem vagyok normális. Ez az oka.
Én, Taylan Ash, a pophercegnő, beleszerettem a rockkirályba. Magába az ördögbe. Gyerekkorodban tündérmeséken nősz fel, amik szerint vár rád valahol a Szőke Herceg; de elfelejtik megemlíteni a gonoszt – a rejtőző szörnyeteget. Nem figyelmeztetnek, hogy a csábos szem és a rekedt, mély hang álcája mögött mi rejtőzik. Elvakított a szenvedély, így nem láttam, mi történik, amíg már nem volt visszaút. Amikor kikerültem a bűvköréből, nem maradt belőlem semmi.
Ő nem fog belém szeretni.
Kizárt.
Esélyem sincs.
Micsoda ostoba ötlet, hogy belém szerethet!
De mégis megtörtént.

 

Értékelés

Amikor megláttam az írónő nevét, és a könyv címét, nem vonzott a történet. Majd amikor később megláttam a borítót, na ez már igen! Milyen erőteljes, mennyi mindent elmond. Az első gondolatom az volt, hogy ez a borító nagyon rock n’ roll. Aztán elolvastam a fülszöveget – és tényleg! De maradjunk annyiban, hogy a borítón lévő felnyírt hajú, szenvedő srác cigifüsttel körbelengve már eleve meggyőzött. Igen, engem, aki nem szereti a félpucérpasis covereket.

Nem is beszélve arról, hogy amikor kinyitottam a könyvet, mit látok? Egy tracklistet! És mi van ott? The Black Keys. Szerintem ott el is döntöttem, hogy én ezt a könyvet szeretni fogom. A nulladik oldaltól.

A történet főszereplője Revel, a rock ikon, aki a folyamatos balhékkal éberen tartja a média figyelmét. Mindamellett, hogy rengeteg zűrt kavar, az egyik legjobb zenész, és a Revved frontembere. A zeneiparban folyton mennek az ugratások és a bántások, Revel pedig kifejezetten szereti ugratni és megalázni a többszörös Grammy-díjas Taylant. Ők ketten, mint a tűz és a víz, mégis képtelenek figyelmen kívül hagyni egymást. Nem is tehetnék, hiszen egy közös turné apropóján egészen közelről is megismerhetik egymást.

Váltott szemszögből olvashatjuk a két szereplő történetét, és hála ég, mert annyira kíváncsi voltam egy-egy jelenet után, mit gondol a másik, hogyan élte meg a történteket.

Két nagyon erőteljes karaktert kapunk, és annak ellenére, hogy Taylan egy visszafogottabb típus, nagyon is észnél van, bár a zenében még keresi önmagát, de személyiségbéli problémái nincsenek. Őszinte, öntudatos, és tisztán látja Revel hibáit. Igaz, a könyv feléig azon gondolkodtam, miért is nem zavarja Revel önpusztító életmódja, aztán egyszer csak egy erős hangulatváltás következik be a könyvben. Eltűnik a buli feeling és a helyére nyomasztó és komoly problémák kerülnek, mint pédául az alkohol- és drogfüggőség. És akkor a dohányzásról már ne is beszéljünk! A koncertek közepette Revel ezer fokon ég, a táncoló lángok csodásak ugyan, de pusztítást hagynak maguk után. Taylan végre észreveszi a nyilvánvalót. Revel káros.

A legjobb dalok lelkisérült művészektől erednek, a legjobb dalszövegeket a fájdalom és a gyötrődés szüli. Azok, akik ilyen terheket cipelnek, és az éjszakában élnek, a drogokhoz és az alkoholhoz nyúlnak megváltásért. Ez a történet egy romantikus szálon keresztül mutatja be, mit okoznak a káros szenvedélyek a fogyasztóra és a környezetére egyaránt. Revel forrófejűsége egy ponton túllő a célon, és ideje változtatni.

De vajon sikerül?

A központi témán túl számos dolog tetszett még a történetben. Egyrészt, az erőteljes és nem szokványos karakterek, fentebb említettem a szimpatikus Taylant, illetve az írónő remekül ábrázolja az összetört Revelt is, aki annak ellenére, milyen életmódot folytat, mégis szimpatizálunk vele. Elképesztően tehetséges, őrülten jó dalokat ír, uralja a színpadot és a női szíveket. Mindannak ellenére, hogy teljesen jellemtelennek tűnik, mégis akad benne becsület azok iránt, akik szeretetet mutatnak irányába.

Kiemelném a remek írói stílust, aminek köszönhetően számos teendőm mellett két nap alatt kivégeztem a könyvet. Enyhe függőséget okozott, le sem bírtam tenni, Shey annyira lendületesen és élvezetes ír! Egy-két mondat és hasonlat megcirógatta a lelkemet, több gondolat is a fejemben rekedt, amiken napokig rágódtam.

A cselekményszál felépítése is remek volt, szépen haladtak előre az események, folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet. Kaptunk egy kis betekintést a kulisszák mögé, milyen a híres zenészek élete, hogyan tudják túlélni a mindennapokat a reflektorok kereszttüzében.

A történet nem mellesleg tanulságos is. Olvasás közben rettegtem a végkimeneteltől, láttunk már nem egy történetet, ahol a függőségek és a depresszió csak üres teret hagytak maguk után. De a könyv végét nem árulom el, ha szeretitek a zene világát és a furcsán romantikus történeteket, bátran vágjatok bele!

Értékelés: 4,5/5⭐

 

A könyvet itt vásárolhatjátok meg. Beleolvasási lehetőség itt.

 

Adatok

Shey Stahl - Revel
Eredeti cím: Revel
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 424
Fordította: Varga Petra
Kötéstípus: kartonált
ISBN: 9789634573395

 

94tsvst_imgur.png
 

Nyereményjáték

A történetben fontos szerepet játszik egy bizonyos zenei díj, így úgy döntöttünk, hogy az egyes állomásokon is olyan zenészekkel találkozhattok, akik már vittek haza Grammy-díjat! A feladatotok az, hogy kitaláljátok az egyes állomásokon szereplő zenészek és zenekarok nevét, és beírjátok a rafflecopter dobozba!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

esxgbuz_imgur.jpg

 

a Rafflecopter giveaway
 

További állomások

Blogturné Klub

09.01 - Hagyjatok! Olvasok! (kedvcsináló idézetek) 
09.03 - Könyvvilág
09.05 - Szaffi polca
09.07 - Fanni's Library
09.09 - Kelly és Lupi olvas
09.11 - Szaffi polca (zenés extra)
09.13 - Hagyjatok! Olvasok! 
09.15 - Sorok között

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr1116673034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása