Zenés extra és nyereményjáték
2021. szeptember 11. írta: szaffipolca

Zenés extra és nyereményjáték

Shey Stahl - Revel

A Könyvmolyképző kiadónál nemrég megjelent romantikus, erotikus New Adult regényben bizony megtörténik a lehetetlen: a rock fenegyereke, Revel Slade szeme megakad a szűzies stílusú popénekesnőn, Taylan Ash-en! Tartsatok bloggereinkkel Shey Stahl új regényének blogturnéján, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet!

Az értékelésemet itt találjátok!

A könyv fontos eleme a zene, hiszen az egész történet a koncertek körül forog. Revel együttese a Revved rock zenét játszik, így a könyvben számos híres rock banda is említésre kerül. Ezekből is szemezgettem párat, illetve azokból is, melyek olvasás közben eszembe jutottak. A lent felsorakoztatott zenék tükrözik a könyv hangulatát, így kiváló kedvcsinálók ehhez a kötethez. Jó zenehallgatást!

Jöjjenek a dalok!

Az első dal, ami eszembe jutott a címről és a borító hangulatáról az a Rebel Yell. Revel - Rebel, kis asszociáció, de tényleg passzol. Az őrület, amit a dal elhoz, megtalálható a könyvben is!

Aztán amikor kinyitottam a könyvet, volt egy szárnyalásom, ugyanis megláttam a könyvben ajánlott tracklistben The Black Keys Keep me című dalát. Micsoda? Ez a könyv már akkor kedvenccé vált. The Black Keys az egyik kedvencem, rongyosra hallgattam az albumaikat. Íme, szeressétek:

Volt még egy nagyon pozitív élményem, amikor Taylan előadta a Black Velvet című dalt, ami eleve nagyon dögös, de ahogy az írónő leírta, megelevenedett előttem a jelenet:

Ez a dal a koncerthangulat miatt jutott eszembe olvasás közben, szerintem passzol:

Szintén a hangulat miatt:

Hiányozhat egy Nirvana dal ebből a sorból? Persze, hogy nem! Nem mellesleg Revel és az én személyes kedvencem is a régi zenekar. Íme a dal, melyet még el is tudtam gitározni réges-rég:

És ha már Revel kedvenceinél tartunk (meg az én kedvenceimnél, mert szerintem nagyon hasonlít az ízlésünk a sráccal) jöjjön egy kis Led Zeppelin:

Nem hagyhatjuk ki Queent sem, igaz? Revel is imádja. De ki nem?

Vissza a koncerthangulathoz. Tud az AC/DC-nél valaki nagyobb bulit csinálni? Őrület a köbön és a kedvencem tőlük:

Van ám ennek a könyvnek elég sok érzelmi mélypontja, itt eszembe is jutott a zseniális Guns n' Roses egy kevésbé ismert, de annál csodásabb dala:

De hogy ne távozzatok szomorúan ez után a dal után, kicsit más, de lazulós:

 

Adatok

Shey Stahl - Revel
Eredeti cím: Revel
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 424
Fordította: Varga Petra
Kötéstípus: kartonált
ISBN: 9789634573395

A könyvet itt vásárolhatjátok meg. Beleolvasási lehetőség itt.

 

94tsvst_imgur.png

 

Nyereményjáték

A történetben fontos szerepet játszik egy bizonyos zenei díj, így úgy döntöttünk, hogy az egyes állomásokon is olyan zenészekkel találkozhattok, akik már vittek haza Grammy-díjat! A feladatotok az, hogy kitaláljátok az egyes állomásokon szereplő zenészek és zenekarok nevét, és beírjátok a rafflecopter dobozba.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

bfcntqe_imgur.jpg

 

További állomások

Blogturné Klub

09.01 - Hagyjatok! Olvasok! (kedvcsináló idézetek) 
09.03 - Könyvvilág
09.05 - Szaffi polca
09.07 - Fanni's Library
09.09 - Kelly és Lupi olvas
09.11 - Szaffi polca (zenés extra)
09.13 - Hagyjatok! Olvasok! 
09.15 - Sorok között

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr6116686016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása