Kerri Maniscalco: Kingdom ​of the Wicked
2022. január 31. írta: szaffipolca

Kerri Maniscalco: Kingdom ​of the Wicked

e8e068da-1272-4029-bc86-eacbb6212bfb.JPEG

Végre egy boszorkányos történet, amibe igazán beleszerettem. Kerri Maniscalco könyveit tavaly fedeztem fel, a Stalking Jack the Ripper című kötetével már megvett magának, ám most a Kingdom of the Wicked-del is berántott sajátságos kis világába.

Maniscalco aztán tud hangulatot teremteni! Egyenesen Olaszországba repít minket és úgy érezzük mintha egy gasztronómiai utazás kellős közepébe csöppentünk volna. Aztán jönnek a sötétség lényei.

 

Fülszöveg

Two sisters.
One brutal murder.
A quest for vengeance that will unleash Hell itself…
And an intoxicating romance.
Emilia and her twin sister Vittoria are streghe – witches who live secretly among humans, avoiding notice and persecution. One night, Vittoria misses dinner service at the family's renowned Sicilian restaurant. Emilia soon finds the body of her beloved twin…desecrated beyond belief. Devastated, Emilia sets out to find her sister's killer and to seek vengeance at any cost-even if it means using dark magic that's been long forbidden.

Then Emilia meets Wrath, one of the Wicked-princes of Hell she has been warned against in tales since she was a child. Wrath claims to be on Emilia's side, tasked by his master with solving the series of women's murders on the island. But when it comes to the Wicked, nothing is at is seems…

 

Értékelés

A könyv hangulata mellett sok más fontos összetevőt is méltatnék, ami egy jó történethez kell. A remek háttérsztori és krimi szál biztosította, hogy egy pillanatig se tegyem le a könyvet, az új nyomok és bűntények folyton lázban tartottak. Az írónő remekül építette fel a cselekményt, a hangsúlyt leginkább Emlilia testvérének meggyilkolása körüli nyomozásra helyezte.

Egy percig sem éreztem azt, hogy a romantikus szál elnyomná a történet lényegét. És itt is a következő pont, ami miatt új kedvencet avattam. Kevés írónő képes valódi kémiát sugározni a betűkön keresztül még úgy sem, hogy a szereplői egymáshoz érnek, Maniscalco pedig képes erre úgy is, hogy szereplői pusztán csak nézik egymást. Emilia és Wrath közös jelenetei élettel teliek és szikrázóak.

A harmadik dolog, ami számomra fontos, a karakterfelépítés. Van hasonlóság Emilia és Audrey Rose között, ezt észrevettem, de amit a legjobban szeretek bennük, hogy emlékeztetnek Milire, akit az Ambrózy-sorozatból ismerhetünk. Emilia is erős, okos, tüzes és talpraesett karakter, aki nem rest maga utánajárni egy-egy bűnténynek, félelmet nem ismerve liheg a gonosztevők nyomában. A lépései olykor meggondolatlanok, és legtöbbször csak a szerencsén múlik életben maradása, de a forrófejűsége mégis szimpatikus vonássá válik a történet előrehaladtával. Wrath – akinek valódi személyét szürke köd fedi – egy erős, markáns karakter. Ott rejlik benne a gonoszság és a jóság kettőssége, nem tudjuk mit miért tesz, és ettől csak még rejtélyesebbé válik. Kiemelném még Emilia nagyanyját, aki abszolút hozza az olasz nagymama formát, imádnivaló és bölcs. Néha kicsit ijesztő.

De hogy a cselekményszálról is ejtsek pár szót: Emilia ikertestvére gyilkosság áldozatává válik, maga Emilia talál rá, miközben egy sötét alak Vittoria vérét kóstolgatja ujjairól. Emilia bosszúra esküszik, nem nyugszik addig, míg nem találja a bűnösöket. Hosszú útja során megismerkedik a pokol négy hercegével, köztük Wrath-tal is, akivel összefonódik sorsa. Emilia boszorkány lévén bujkálni kénytelen, de félő, hogy közössége lelepleződik. Több oldalról is fenyegeti veszély őt és családját, próbál egyensúlyozni a biztonságot és a veszélyt elválasztó keskeny ösvényen.

Több misztikus lénnyel is találkozunk a történet során; vérfarkasokkal, vámpírokkal, boszorkányokkal, boszorkány vadászokkal, pokolbéli lényekkel, mint például a hercegekkel és veszélyes szörnyekkel.

A könyv hangulata kissé borongós és sötét, de nem hiányoznak a vidám percek és a szarkazmus sem. Az oldalakat átszövi az olaszos hangulat, tulajdonképpen nem tudtam elkerülni, hogy ne egyek folyton olvasás közben, olyan jóízűen írta le Maniscalco az ételeket.

Remélhetőleg magyarul is hamarosan érkezik, ha nem bírsz várni – megértem –, igazi élmény olvasni angolul, bátran vágj bele, szívből ajánlom a könyvet!

Értékelés: 4,5/5⭐

 

Adatok

Kerri Maniscalco: Kingdom ​of the Wicked
Kiadó: Hodder & Stoughton
Oldalszám: 448
Kötéstípus: keménykötés
ISBN: 9781529350449

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr7517011002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása