H. P. Lovecraft · Dave Shephard Cthulhu ​hívása / Dagon
2024. április 07. írta: szaffipolca

H. P. Lovecraft · Dave Shephard Cthulhu ​hívása / Dagon

r74a6475.JPGAmikor megláttam a hírt, hogy megjelenik a képregény, elkezdtem visszaszámolni a megjelenésig hátralévő napokat, ugyanis nálam minden jöhet, ami Lovecraft, képregény, a kettő ötvözete pedig igazi rajongói csemege.

 

Fülszöveg

Létezik egy halhatatlan kultusz, melynek hívei a sötétségben rejtőznek szerte a világon, hatalmas papjuk ébredését várva. Amikor a csillagok állása kedvező, Cthulhu uralma alá hajtja majd a földet. H. P. Lovecraft legismertebb novelláját Dave Shephard lenyűgöző, színes grafikái keltik új életre.

Lovecraft címadó történetét a Dagon című korai novella adaptációja egészíti ki.
 
 

Értékelés

Lovecraft leghíresebb történetét Dave Shephard illusztrációval olvashatjuk újra, ám nem csak a Cthulhu ​hívását, hanem egy szorosan a kultuszhoz köthető novella feldolgozása is helyet kapott a kötetben, méghozzá a Dagon.

r74a6480.JPG

Az előszóban Shephard feltárja mi állhatott Lovecraft papírra vetett horror történetei mögött, mi inspirálta, mitől viszolygott, így sokkal érthetőbbé válik mi áll egyes momentumok árnyékában.

r74a6481.JPG

A képi hangulat szerintem remekül visszaadja a novellák lényegét, a kor jellemzőit, ill. a karakterek személyiségét. Amit hiányoltam, hogy egy-egy jelentősebb pillanatnál több képkockát szántam volna a történésnek, ami végül traumatizálta a szereplőt. Eltér a novellától, szóval a nagy Lovecraft rajongók nem lesznek maradéktalanul elégedettek, ám a szerző az előszóban felhívja a figyelmet arra, hogy változtatott a történeten, ennek fényében kell kezelni.

r74a6483.JPG

Személy szerint a Dagon jobban lenyűgözött, mint a Cthulhu ​hívása, jobban átéltem az iszonyatot, a főszereplő traumáját; Shephard itt jobban át tudta adni ennek a furcsa felfedezett helynek a misztikumát.

Értékelés: 4,5/5⭐

Ha tetszett az ajánlóm, ezen a linken megvásárolhatod a könyvet! 

 

Adatok

H. P. Lovecraft · Dave Shephard Cthulhu ​hívása / Dagon
Kiadó: GABO
Oldalszám: 144
Kötéstípus: keménytáblás
ISBN: 9789635665914

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr6218374185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása