Hozzávalók
Tészta
500 g búzaliszt
1 tk szódabikarbóna
150 g porcukor
100 g vaj
100 g akácméz vagy hársméz
2 db tojás
Kis doboz tejföl
Krémalap
200 g porcukor
200 g vaj
3 ek rum vagy rumaroma
Krém
700 ml tej
90 g búzaliszt
1 cs vaníliás cukor
3 db tojássárgája
75 g kristálycukor
Díszítés
300 g étcsokoládé
Tészta
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, mézet és a tojásokat. Masszív tésztát gyúrunk, amit négy egyenlő részre osztunk, majd egy órára pihenni hagyjuk.
Pihentetés után a tésztákat kb. 2 mm-es vékonyságúra nyújtjuk, majd a tepsi hátlapján sütőpapírra fektetjük. 180°-on 8 percig sütjük a lapokat. (Nálam ez villanysütővel, hőlégkeverés nélkül.)
A kész lapokat hagyjuk hűlni.
Krém
Tojássárgákat lábasban keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a lisztet is. Főzni kezdjük, közben hozzácsurgatjuk a tejet, szépen, apránként adagolva, miközben folyamatosan kevergetjük. Csomómentes, sűrű krémet készítsünk! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
Krémalap
A vajat és a porcukrot habosra keverjük, közben hozzáadjuk a rumot vagy rumaromát is.
Egy keverőtálba öntsük össze a krémet és a krémalapot, majd hagyjuk, hogy a robotgép szép egyenletesre keverje a krémet.
A csokit gőz felett lábasban megolvasztjuk.
Összerakás
Lap
Krém
Lap
Krém
Lap
Krém
Lap
Csoki
Egy napot hűtőben állni hagyjuk.
Jó étvágyat!