Karácsonyi készülődés
2020. november 22. írta: szaffipolca

Karácsonyi készülődés

Mézes krémes

img_5384.JPG

Hozzávalók

 

Tészta

500 g búzaliszt

1 tk szódabikarbóna

150 g porcukor

100 g vaj

100 g akácméz vagy hársméz

2 db tojás

Kis doboz tejföl

 

Krémalap

200 g porcukor

200 g vaj

3 ek rum vagy rumaroma

 

Krém

700 ml tej

90 g búzaliszt

1 cs vaníliás cukor

3 db tojássárgája

75 g kristálycukor

 

Díszítés

300 g étcsokoládé

 

Tészta

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, mézet és a tojásokat. Masszív tésztát gyúrunk, amit négy egyenlő részre osztunk, majd egy órára pihenni hagyjuk.

Pihentetés után a tésztákat kb. 2 mm-es vékonyságúra nyújtjuk, majd a tepsi hátlapján sütőpapírra fektetjük. 180°-on 8 percig sütjük a lapokat. (Nálam ez villanysütővel, hőlégkeverés nélkül.)

 A kész lapokat hagyjuk hűlni.

 

Krém

Tojássárgákat lábasban keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a lisztet is. Főzni kezdjük, közben hozzácsurgatjuk a tejet, szépen, apránként adagolva, miközben folyamatosan kevergetjük. Csomómentes, sűrű krémet készítsünk! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Krémalap

A vajat és a porcukrot habosra keverjük, közben hozzáadjuk a rumot vagy rumaromát is.

Egy keverőtálba öntsük össze a krémet és a krémalapot, majd hagyjuk, hogy a robotgép szép egyenletesre keverje a krémet.

A csokit gőz felett lábasban megolvasztjuk.

 

Összerakás

Lap

Krém

Lap

Krém

Lap

Krém

Lap

Csoki

 

Egy napot hűtőben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr7516294386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása