Jennifer L. Armentrout – The ​Return – Visszatérés (Titan 1.)
2021. október 01. írta: szaffipolca

Jennifer L. Armentrout – The ​Return – Visszatérés (Titan 1.)

Könyvajánló

img_0099.JPGNem tudom eleget méltatni Jennifer L. Armentrout könyveit, és annak ellenére, hogy szinte soha nem tudom megadni az öt csillagot, mégis nagyon szeretem őket. Nem volt ez másként a Visszatérés című könyvénél sem, melynek elolvasásától kizárólag a borító tartott vissza. Rendkívül megtévesztő, tulajdonképpen ugyanúgy, mint általában az írónő legtöbb könyvének borítója.

 

Fülszöveg

A csontos seggű vén moirák halálra röhögik magukat…


Egy éve már, hogy Seth alkut kötött az istenekkel, és nekik adta az életét. Eddig minden tőlük kapott munka durva volt és véres – amivel neki nem is volt semmi gondja. Apollón azonban most valami egészen más feladattal bízza meg. Testőrt kell játszania, és a szabály: mindent a szemnek, semmit a kéznek. Csakhogy olyasvalaki számára, akinek egész életében gondjai voltak a szabályokkal, ezt nem is olyan könnyű betartani.

Josie el sem tudja képzelni, mit akarhat tőle ez az őrült, de nagyon szexi pasi. De nem sok jót ígér, hogy az otthonától távoli, épp csak elkezdett új életét Seth megérkezése a feje tetejére állítja, és egyenesen beledobja őt egy olümposzi méretű turmixgépbe. Josie-nak vagy teljesen elment az esze, vagy tényleg egy egyenesen a görög mitológiából megelevenedett szörnyeteg tör az életére.

Persze könnyen lehet, hogy mindennél nagyobb veszélyeket rejt majd az aranysárga szemű, titokzatos Sethtel való izzóan szenvedélyes kapcsolata.

Mert a történelem, úgy tűnik, megint megismétli önmagát…

 

Értékelés

A fülszöveget sem olvastam el, úgy vágtam bele, aztán meglepődtem, mert a történet alapja a görög mitológia. Ekkor már nagyon bántam, hogy nem előbb vettem meg a sorozat már meglévő részeit. Jó pár oldal elolvasása után arra a következtetésre jutottam, hogy valamiből kimaradtam. Kétszer is megnéztem, igen, ez az első rész, de akkor miért gondolom mégis így? Később kiderült, hogy Magyarországon nem adták ki az eredeti sorozat köteteit, ez csak a spin-off. Mindenesetre, így is érthető, mert az írónő teljesen felvázolja a múltbéli eseményeket, de mégis megmarad az a „hiányzik valami” érzés. Itt megjegyezném, miután elolvastam a könyvet, és csekkoltam az eredeti sorozat leírását, nem is csábított, annyira hozzamnőtt Seth és Josie, hogy nem akarok tőlük elszakadni.

A történet Seth szemszögéből indul – ugyanis a könyv váltott szemszögből íródott, E/1-ben (a kedvencem) –, és máris szembesülünk a karakter brutalitásával. Ő egy harcos, az istenek jobb és bal keze, az, aki elvégzi a piszkos munkát. Kegyetlen és rideg. A könyv elején Seth kicsit olyan személynek tűnik, mint aki éppen most szabadult a katolikus iskolából nyolc év után, és kipróbálja az összes káromkodást, olyan helyzetekben is, ahol abszolút nem indokolt. A káromkodás egyébként később sem marad el, amivel nincs is különösebb bajom, nem vagyok én álszent. A könyv a modern kor nyelvezete szerint íródott, de ő egy badass férfi karakter, furcsa lenne, ha vallásos, barokk körmondatokban beszélne. A többször indokolatlanul előforduló trágár beszéd a kötet egyetlen hibája és a nem öt csillag oka, mert egyébként egy imádnivaló karakter, ez a későbbiekben kiderül. Az írónő nála sem esett át a ló túloldalára, nem válik rózsaszín karakterré, a gyengédebb pillanataiban is megmarad férfias mivoltában.

És ott van Josie, a női főszereplő, akinek hirtelen a nyakába zúdul az egész élet. Olyan dolgokat tud meg saját magáról, amiket eddig nem is sejtett, mindezt Seth jóvoltából. Hirtelen megelevenedik a görög mitológia teljes egészében, bemutatkozik Apollón, és egy egészen érdekes, új szerepet vállal magára. Feltűnnek a titánok, más istenek, egyéb mitológiai teremtmények. Hol segítik, hol gátolják a főhősök útját, akik egy küldetés részeként együtt menekülnek a titkos helyre. Az úton Seth és Josie közelebb kerülnek egymáshoz, de csak egészen kicsit, hiszen Seth érzelmi falat épített maga köré, és még cipeli múltbéli döntéseinek súlyát is.

A történet rendkívül olvasmányos, kalandos, és poénos is. Josie humora imádnivaló, ahogy az egész személyisége. Most is, mint mindig, Jennifer karakterei alaposan kidolgozottak és jól felépítettek, Josie pedig kifejezetten kiváló személyiségjegyekkel lett felruházva. Humoros, okos, cinikus és következetes. Amihez az írónő nagyon ért – és itt is brillírozott ebben –, a szereplők közti kémia érzékeltetése írott szavak által. A női-férfi karakterek között mindig meghagyja az egymás tiszteletének alapjait, ebből kifolyólag szép, egyenletes folyamata van a szerelem kialakulásának. Bár a szereplők hamar szimpatizálnak egymással, mégsem kapjuk meg az első résztől azt, amiért drukkolunk. A szerző pontosan érti a dolgát abban, hogyan kell feszültséget kelteni. Mindig történt valami, ami miatt kellett nekem a következő fejezet, majd a következő, és a következő. A két szereplő vitte a hátán a történetet, mindamellett, hogy komoly cselekményszál is húzódik a háttérben. Súlyos dolgok vannak készülőben, ahol nélkülözhetetlen az összefogás, így a mitológiai lények felkészülnek minden várt és váratlan eseményre. A szereplőkre újabb rejtélyek várnak, a folytatás pedig még több izgalmat ígér.

Értékelés: 4,5/5

 

A könyvet itt vásárolhatjátok meg. Beleolvasási lehetőség itt.

 

Adatok

Jennifer L. Armentrout – Visszatérés
Eredeti cím: The ​Return
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 480
Fordította: Császár László
Kötéstípus: kartonált
ISBN: 9789635616831

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr5616701002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása