Jennifer L. Armentrout: Torn – Szétszakítva (Megveszekedett 2.)
2022. október 13. írta: szaffipolca

Jennifer L. Armentrout: Torn – Szétszakítva (Megveszekedett 2.)

Blogturné

img_3291.JPGA Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Jennifer L. Armentrout nagysikerű Wicked c. sorozatának folytatása, Torn - Szétszakítva címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Ivy és Ren történetének folytatását, melyben kötelesség és túlélés, szív és ész viaskodik egymással.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

 

Fülszöveg

Kötelesség vagy túlélés? – Melyik a fontosabb, amikor már semmi nem a régi?

Ivy Morgan életében minden a feje tetejére állt. Elárulták, majd a tündérek hercege kis híján megölte. Összetörve, megsemmisülve maradt magára, lelkében egy eget rengető titokkal, amit soha senki nem tudhat meg. Mert ha kiderül az igazság, a Rend végez vele.

És ott van Ren Owens, a Rend szexi, tetovált Elit-tagja, akit Ivy az ágyába fogadott és a szívébe zárt. Szikrázik közöttük a levegő, de Ivy tudja, hogy Rennek mindennél fontosabb a Rend iránti kötelességtudata. Ha tudná az igazságot Ivyról, soha többé hozzá sem érne. Sőt életben sem hagyná. De akkor hogyan éljen azzal a tudattal, hogy hazudnia kell a szerelmének?

Ám ahogy a Másvilág hercege próbál egyre közelebb férkőzni hozzá, azzal a szándékkal, hogy segítségével kinyissa a birodalma kapuit, Ivynak nem marad választása. El kell döntenie, kiben bízzon. Mert már nemcsak a szíve, hanem az egész emberiség léte a tét.

 

Értékelés

Armentroutot a kedvenc íróim között tartom számon, méghozzá azért, mert mindig képes megújulni, fejlődni és szórakoztatni. Elképesztő a fantáziája, és amit kitalál, képes a papírra vetni oly módon, hogy még véletlenül se tudjam letenni a könyveit. Az összes eddig általam olvasott története darálós volt, és inkább nem aludtam, minthogy ne tudjam meg milyen sorsot szánt kedvenc szereplőimnek. Így történt ez a Megveszekedett és a Szétszakítva című könyvei esetében is. Csak beleolvastam az elejébe, aztán hirtelen a könyv negyedénél járt a könyvjelzőm, majd a felénél, és hopp, vége. Mindig magányosnak érzem magam ilyenkor, mert ott maradok a karakterek nélkül az uncsi hétköznapokban, helyette bujkálhatnék luxenekkel, élhetném az egyetemi éveket, mitológiai alakokkal lóghatnék, esetleg Hawke-kal, vagy tündérek ellen harcolhatnék. Utóbbi a Megveszekedett-sorozat cselekményére utal. 

Megviselt voltam, és megtépázott. Hosszú, rögös út áll előttem, mire teljesen rendbe jövök, tudtam jól. Ahogy azt is, hogy senki nem fog megállítani ebben.

A helyszín a régen többnyire francia ajkúak lakta, fesztiváljairól és kultúrájáról híres, a jazz őshazájaként is emlegetett New Orleans. Az 1800-as években a  rabszolgakereskedelem központja volt. Számos misztikus film helyszínéül szolgált, nem véletlenül. A leghíresebb Voodoo-királynő, Marie Laveau is a New Orleans-i Francia-negyedben élt. Ez a város rettentően vonz a titokzatossága miatt. Így a Francia-negyedben játszódó könyvsorozatot már pusztán a helyszín miatt is érdekesnek találtam.

Szóval, a helyszín New Orleans, ahol tündérek szedik áldozataikat, nem büntetlenül. A Rend tagjai tartják féken az öldöklést, melynek tagja Ivy is, az egyetemista fiatal lány, aki folyton egyensúlyoz az élet és halál mezsgyéjén. Nincs egyedül a harcban, egy ideje mellette áll az Elit-tag Ren is. A lány azonban titkot őriz, egy súlyos titkot a származásáról. Ha kitudódik, a saját bajtársai fordulhatnak ellene, hiszen Ivy is azok közül való, akiket üldöznek. Nem elég, hogy meg kell birkóznia a titoktartás nehézségeivel, még az árulás súlya is ólomként nehezedik rá. Ivy őrlődik és tehetetlennek érzi magát, de nem adja fel.

 Pislogtam. Igyekeztem felidézni, volt-e valaha is olyan, hogy Tink bocsánatot kért tőlem. Még akkor sem tett ilyet, amikor lelökte a laptopomat az erkélyről, miután úgy döntött, a friss levegőn szeretné megnézni a Harry Pottert. Vagy amikor felgyújtotta a kályhát, és a kedvenc takarómmal próbálta eloltani a tüzet. Vagy amikor… Ahh, rengeteg példát tudtam volna még sorolni, mikor nem kért bocsánatot, holott nem ártott volna.

Nagyjából a könyv kétharmadánál kezdődik igazán a cselekmény. Emberrablás, mentés, csere, alku, szökés, meglepetések. Csupa izgalom vár minket, bár ez Jennifer L. Armentrout könyvei esetében egyáltalán nem meglepő. Tökéletesen érti hol csavarja meg a szálakat, hogyan nevettessen meg, eléri, hogy ne eresszem a karaktereket. Ivy erős és talpraesett karakter, Ren hozza a szokásos álompasi formát; erős, harcos, figyelmes, jóképű és humoros. És ott van Tink, aki szerintem titkon mindenki kedvence. Egy fordulatot is hozott ebben a részben az ő személye, a magam részéről nagyon meglepődtem - konkrétan leesett az állam. Hangosan felnevettem minden résznél, ahol feltűnt a kis brownie, a popkult megjegyzések fő szolgáltatója. Ebben a kötetben jobban megismerjük a herceget a képességeivel és a kegyetlenségével együtt.

– Lehet, hogy nem hiszed el, de nem amiatt maradtam veled, mert az vagy, ami – folytatta, és rám emelte fakó, másvilágbeli szemét. – Azért maradtam veled, Ivy, mert kedvellek. Mert fontos vagy nekem.
[...]
– Na, jó, bevallom, még azért is maradtam nálad, mert van Amazon Prime előfizetésed.

Ami mindenképpen a könyv javára írható, hogy képes olvasóját teljes mértékig kiszakítani a valóságból. A paranormális történetek rajongói imádni fogják, JLA fanoknak egyenesen kötelező; ha még nem kezdted el a sorozatot, itt az idő! Az írónő remekül összemossa a képzeletet a valósággal, és erre nem minden urban fantasy könyv képes. Más könyvekben néha érzek ellentmondást vagy ellenérzést, így sokszor nehezen tudom elképzelni a felépített fantáziát, itt viszont nem. JLA szereplői és cselekménye is szépen simul bele a New Orleans-i közegbe, így abszolút el tudtam képzelni, hogy én is a Rend tagjaival együtt nyomozok a tündérek után. A fentieknek köszönhetően a hangulat adott, melyet kiegészít a lassan, de éppen megfelelő mértékben bontakozó történet; nincs semmi elkapkodva, vagy összecsapva. Nincs nagyívű cselekmény ebben részben, inkább Ivy belső vívódására helyeződik a hangsúly; arra hogyan jut el addig, hogy az őszinteség mindennél fontosabb.

Olvassátok el ti is, szeressétek, ahogy én is, kapcsolódjatok ki, vár New Orleans!

Értékelés: 4/5⭐

 

Ha tetszett az ajánlóm, itt megvásárolhatod a könyvet, ha még előtte beleolvasnál kicsit, itt megteheted!

 

Adatok

Jennifer L. Armentrout: Szétszakítva (Megveszekedett 2.)
Eredeti cím: Torn
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 400
Fordította: Tóth Katalin
Kötéstípus: kartonált
ISBN: 9789635972975

 

undefined_imgur_2.png

 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során nem lesz nehéz dolgotok. Minden állomáson összekevertük egy-egy szereplő nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni a betűket és az így kapott nevet beírni a Rafflecopter megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

NOWNERES

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

10.11. Dreamworld - idézetek
10.13. Szaffi polca
10.15. Sorok Között - a filmről
10.17. Dreamworld
10.19. Sorok Között

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr3617950264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása