Sarah J. Maas – Ezüst lángok udvara
2021. december 21. írta: szaffipolca

Sarah J. Maas – Ezüst lángok udvara

Tüskék és rózsák udvara 4.

img_3116.JPG

 

Idén decemberben itthon is megjelent Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvara sorozatának várva várt negyedik része. Az Ezüst lángok udvara ezúttal Nesta és Cassian történetét meséli el, a könyvről pedig természetesen a blogturné tagjai is elmondják véleményüket és extra állomásokkal is készültünk. Ha szeretnétek megnyerni a könyvet, tartsatok velünk és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.

 

 

 

Fülszöveg

Féktelen erő.

Féktelen szenvedély.

Nesta Archeron mindig is ingerlékeny és büszke volt, hirtelen gerjed haragra, és lassan bocsát meg. Mióta az Üstbe kényszerítették, és akarata ellenére főtündérré vált, nehezen találja a helyét a különös, veszedelmes világban, ahol él. Úgy tűnik, képtelen túllépni a Hybern elleni háború rémségein és mindazon, amit ott elveszített.

És van valaki, aki mindenki másnál könnyebben feldühíti: Cassian, a sok csatát megjárt harcos, aki a Rhysand és Feyre uralta Éjszaka udvarában betöltött pozíciója miatt folyamatosan Nesta útjába keveredik. De Cassian nem csak a haragját szítja fel. Le sem tagadhatnák a kettejük közötti szikrákat – és a szenvedélyük fellángol, amikor kénytelenek egy fedél alá költözni.

Mindeközben az áruló emberkirálynők, akik az előző háború során visszatértek a kontinensre, veszélyes új szövetséget kötnek, és a vidék törékeny békéjét fenyegetik. A megállításuk kulcsa pedig azon múlik, képes-e Cassian és Nesta szembenézni az őket kísértő múlttal.

Ők ketten belső és külső rémekkel küzdenek a bizonytalansággal teli világban, miközben elfogadást – és gyógyulást – keresnek egymás karjában.

 

Értékelés

A legjobban várt kötet végre megérkezett. Bevallom, én azok közé tartozom, akik nem kedvelik annyira Feyre-t, mint a többség, a rajongásom iránta valahol a második könyv környékén elveszett. Nesta viszont már sokkal érdekesebb számomra. Nem egy szokványos mindenki kedvence karakter, ugyanis önfejű, dühös, haragos és cseppet sem törekszik arra, hogy mások kedveljék. Lehet azért is kedvelem annyira, mert emlékeztet önmagamra. Az Üst után Nesta személyiségének árnyoldala felerősödik, nem tud mit kezdeni az új tündér alakjával, szinte undorodik saját lényétől, nem akarja elfogadni önmagát. Dühös Feyre-ra, mert mindebbe ő beletörődött, és dühös mindenki másra, csak úgy. De főként saját magára, mert nem tudott segíteni valakin, akit jobban szeretett, mint azt ő saját maga gondolta volna.

Ez a rész az ő gyógyulásának története, és nagyon örülök, hogy Sarah sort kerített erre, mert Nesta nagyon is megérdemli, hogy megkapja a saját boldog befejezését, ám addig is hosszú az út. Első lépésként összezárják és bébicsőszként mellé rendelik Cassiant, akit Nesta kiképzéséért tesznek felelőssé. A könyv nagy része arról szól, hogy a saját frusztrációjukat próbálják egymással szemben és egymáson levezetni, Nesta igyekszik egyre közelebb és közben egyre távolabb kerülni az illír harcostól. Persze győz a kémia, és a harci kiképzések mellett jut hely bőven a romantikus szálnak. Itt megjegyezném, hogy a kevesebb több, a spicy részek ellen nincs alapvetően kifogásom, de azt gondolom, túl sok lett belőle. Nagyon hamar kezdődtek ezek a részek a könyvben, és rendkívül sokszor és sokat kapunk belőle. Ezzel csak egy baj van, valahol kiöli a dolog varázsát a túl sok erotikus jelenet és egy ponton túl elveszik az intimitás. Ettől függetlenül azt is hozzá kell tennem, Sarah remekül írja meg ezeket a részeket, szóval aki eddig még nem sorolta Cassiant a kedvencei közé, ezután biztosan fogja. És azt gondolom, Nestát is, bár egészen más okból.

Nesta nem csak harci kiképzésben, hanem könyvtári teendőkben is részesül a papnők mellett, akik szintén valamilyen sérülés következtében kerültek erre a titokzatos helyre. Mindenkinek megvan a maga feladata, Nesta hamar feltalálja magát, és összebarátkozik Gwynnel. Az illíreknél tett látogatások pedig még egy barátságot hoznak számára Emerie személyében, így megalakul a megállíthatatlan trió. Nesta új célt talál magának, és segít a papnőknek, mert belátja, az edzés és a harci technikák elsajátítása jó hatással lehet a lelki gyógyulásra. Nesta egyre inkább el szeretné fogadtatni magát, és ezt nem mindenki nézi jó szemmel. Így kerülnek bele egy olyan helyzetbe, mely eddig példa nélküli volt, és ezáltal bizonyíthatja rátermettségét. Illír hímeket megszégyenítő ügyességgel és erővel viszi véghez a lehetetlent. Ami egyébként a másik hiteltelen pontot adja a történetnek. Hiszek a girl power dolgokban, de ott valahogy a ló túloldalára esett át a sztori ezen része. Viszont értem, hogy miért így írta meg, és nincs is ezzel gond, de az idő rövidsége miatt és tekintettel arra, hogy az illírek nagyon hosszú éveken át készülnek erre a megpróbáltatásra, a lányoknak pedig sikerül mindaz, ami nekik nem, valahol egészen ellentmondásos. De ezt is megbocsátom, mert a kerek egész történetet nézve mégis ez lett szerintem a sorozat egyik legjobb kötete (az első után), főleg az előző átkötő részt követően, amiben nagyjából semmi nem történt, itt a cselekmény nem ül le és igencsak bővelkedik eseményben.

Nesta gyógyulása mellett teret kap egy háttértörténet is, mely biztosítja a sorozat folytatását (remélhetőleg Azriellel), ugyanis az emberek világában is mozgolódás érzékelhető. Azt gondolom, rengeteg lehetőség lakozik még a sorozatban, hiszen egyrészt, az előbb említett Azriel szál is érdekes lehet, ott van Tamlin, aki megérdemelné a feloldozást, és Emerie is jó alap egy könyvhöz. Lelki szemeim előtt pedig látok egy spin-off sorozatot, hiszen a könyv végén egy újabb csoda részesei lehetünk.

Sarah J. Maas rajongók, tudom, ti már előrendeltetek, és valószínűleg olvassátok a könyvet, de akik félnek a Nesta szál miatt, ne aggódjatok, ebben a részben biztosan megkedvelitek őt.

Értékelés: 4,5/5⭐

 

A könyvet itt vásárolhatjátok meg. Beleolvasási lehetőség itt.

 

Adatok

Sarah J. Maas – Ezüst lángok udvara
Eredeti cím: A ​Court of Silver Flames
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 864
Fordította: Szabó Krisztina
Kötéstípus: kartonált
ISBN: 9789635618040

 

267414795_4746241512088695_1767942590256859680_n.jpg

 

Nyereményjáték

A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat a sorozattal kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson a rejtvény egy sorának feladványát fogjátok megtalálni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén a sorozathoz fog kapcsolódni. Sok sikert!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

1. Annak az udvarnak a neve, amelynek a főura Tamlin.

 

t6auizz_imgur.jpg

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

12.15. Könyvvilág
12.16. Fanni’s Library extra állomás
12.17. Fanni’s Library
12.18. Kelly és Lupi olvas extra állomás
12.19. Függővég
12.20. Kelly és Lupi olvas
12.21. Szaffi polca

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr4816786316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása