Adventi blogturné (2022)
2022. december 22. írta: szaffipolca

Adventi blogturné (2022)

Blogturné

img_5152.JPG„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

 

Mézeskalács

A karácsonyi előkészületek elmaradhatatlan programja a mézeskalács sütés és díszítés. Bár idén kissé sietősre és éjszakai programra sikerült, nem maradt el, már itt illatoznak a finom sütemények. Ezt a receptet mind imádjuk, a mézik egyből puhák, nem kell napokat várni a falatozással. Úgy döntöttem, az idei fa föld színekben fog pompázni, így díszként is fel fog kerülni néhány.


Recept

Hozzávalók

50 dkg liszt
1 ek szódabikarbóna

13 dkg akácméz
1 ek fahéj
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
11 dkg margarin

2 tojás
1 tojássárgája
15 dkg porcukor

Elkészítés

Az összetevőket direkt szedtem külön bekezdésbe, ugyanis ez alapján keverünk. Lisztet a szódabikarbónával, a tojásokat a porcukorral habosra, a mézet a fűszerekkel és a margarinnal pedig fel kell főzni. Végül kanalanként a habos masszához adagoljuk a lisztes és a főzött mézes keveréket.

Ha szépen összekeveredett a tészta, minimum a kihűlésig hűtőbe tesszük, de lehet egy teljes éjszakára is. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát (3 mm) és indulhat a szaggatás. Előmelegített sütőben 170°-on 7-9 percig sütjük, a sütési idő függ a sütőtől is.

Máz

1 db tojásfehérje
20 dkg átszitált porcukor
pár csepp citromlé

Próbáljátok ki ti is, remélem szeretni fogjátok a receptet!
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

 

 

Booktag

1) Mikulás - Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet? Szépség és a Szörnyeteg: Varázslatos karácsony

2) Grincs - A kedvenc morally grey karaktered. Alex Stern

3) Hógolyócsata - Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén? Geralt, Aragorn és Casteel

4) Fagyöngy - A kedvenc könyves párosod. Arwen és Aragorn

5) Szaloncukor - Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered? Mézes krémes

6) Levél - Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékba? MinaLima kiadásokból bármi

7) Mézeskalácsház - Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál? LOTR, és természetesen Völgyzugolyban laknék

 

4ul09au_imgur.png

 

Nyereményjáték

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.

Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

Milyen formájú lenne álmaid mézeskalácsa?

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

12.01. Kelly és Lupi olvas - Karácsonyi vásárok
12.02. Booktastic Boglinc - Playlist
12.03. Dreamworld - Programajánló
12.04. Betonka szerint a világ… - Karácsonyi könyvek
12.05. Veronika's Reader Feeder - Babaróka karácsonya
12.06. Csak olvass! - Karácsonyi történet
12.07. Olvasónapló - Képeslapok
12.08. Fanni’s Library - Szívmelengető könyvek
12.09. Spirit Bliss Sárga könyves út - Rajzok és fanartok
12.10. Olvasónapló - Filmajánló
12.11. Utószó - Sütemény recept
12.12. Readinspo - Booktag
12.13. Csak olvass! - Könyvjelzők
12.14. Könyvvilág - Booktag
12.15. Könyv és más - Társasjáték ajánló
12.16. Kelly & Lupi olvas - Puzzle-k
12.17. Könyvvilág - Történet
12.18. Csak olvass! - Last minute ajándéktippek
12.19. Veronika’s Reader Feeder - Ünnepi DIY
12.20. Függővég
12.21. Hagyjatok! Olvasok! - Harry Potter fanfic
12.22. Szaffi polca - Mézeskalács
12.23. Dreamworld - Történet
12.24. Közös karácsonyi meglepetés

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr1818008450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása