Barbara Cantini: Halálka ​és a kísértetbarát
2022. március 07. írta: szaffipolca

Barbara Cantini: Halálka ​és a kísértetbarát

Blogturné

img_6206.jpgBarbara Cantini  haláli sorozata már nem ismeretlen a magyar olvasóközönség számára sem, a Halálka és a kísértetbarát című mesekönyv már a harmadik kötet mely magyarul is megjelent a sorozatból. A legújabb részben egy igazán izgalmas és “szellemes” kalandra kísérhetjük el kedvenc zombikislányunkat. Tartsatok velünk, merüljünk el együtt a mesekönyv világában, ha pedig nektek kedvez a szerencse nyerhettek is egy példányt a kötetből.

 

Fülszöveg

Egy újabb történet, amitől meghalsz a nevetéstől! Ki lehet az a titokzatos kísértetfiú, aki hullaszilveszter előestéjén megpróbál bejutni a Málladozó Villába? Halálka idegtépő nyomozásba kezd, hogy kiderítse, honnan jött új, „szellemes” barátjuk. Hűséges barátja, Bu Song, az albínó agár most is a segítségére van. A nyomozás olyan izgalmas, hogy még Halálka is majdnem szívdobogást kap tőle!

Új történet mindenki kedvenc zombilánykájáról, aki meghódította a világot, és a történeteit már 23 nyelvre fordították le!

 

Értékelés

Újdonsült barátság a miénk Halálkával, ugyanis eddig még nem olvastam a sorozat egy kötetét sem, kapásból a harmadikkal kezdtem. Nem bánom, de egy biztos, az első két részt sem fogom olvasatlanul hagyni, teljesen elbűvölt ez a könyv!

Ebben a történetben Halálka egy kísértetet lát, aki nem tudja ki is (volt) ő valójában. A kedves zombilány segít a fiúnak felderíteni a múltját, így fennmaradhat emléke. Végül egy kis ünneplésre is jut idő.

De miért is szerettem bele ebbe a mesébe?

Illusztráció A mesekönyvek egyik legfontosabb eleme. Ha az illusztráció nem szép, senki sem lapozgatja szívesen, főleg nem egy gyerek. Szerencse, hogy Barbara Cantini remek rajzstílusa és kreativitása a történetírás terén a legjobbat hozza ki a zombilány meséjéből. Hiába szellemek és zombik, mégis kedves arcok köszönnek vissza ránk az oldalakról. Ügyesen ábrázolja az érzelmeket a szereplők arcán, a még olvasni nem tudó gyerekek is könnyedén kitalálhatják a történetet csak a képek alapján, annyira beszédes minden rajz.

Szereplők/téma/cselekmény Zombik, szellemek: kimeríthetetlen történetalap. Imádok mindent, ami a témában íródik, így, hogy át lett ültetve kicsiknek, testközelibbé teszi ezt az alapból ijesztőnek tűnő témát, még jobban tetszik. A cselekmény is szépen épül fel, a történet tart valahonnan valahová, Halálka nyomozása izgalmas, és miközben a szellemnek segít, bevonja a többi szereplőt is, ki-ki a maga módján járul hozzá a felderítéshez.

Humor Jókat nevettem olvasás közben, főleg a képkommenteken. A rajzokon egy-egy apróbb részlethez tartozik megjegyzés is, melyek még viccesebbé és kreatívabbá teszik ezt az amúgy is humoros mesét. Vicces nevek terén sincs hiány, ilyenek például: Bu Song, Gyász bácsi, Ravatal nagypapa, Néhay néni. Mind egy szálig nagyon humoros nevek.

Tanulság Ott lapul a bölcs mondanivaló is. Halálka kedvessége és törődése a szellem iránt igazán példaértékű, így a gyerekeket is motiválhatjuk arra, hogy figyelmes dolog segíteni azokon, akiknek szükségük van rá.

Ha még nem olvastad Halálka történeteit, ne késlekedj vele, még felnőttként is jó szórakozás!

Értékelés: 5/5⭐

 

A könyvet itt vásárolhatjátok meg. Beleolvasási lehetőség itt.

 

Adatok

Barbara Cantini: Halálka ​és a kísértetbarát
Barbara Cantini: Mortina e l'amico fantasma
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 48
Fordította: Andó Gabriella
Kötéstípus: keménykötés
ISBN: 9789634578246

 

275117615_4984986811548145_8426937686971658862_n.jpg

 

Nyereményjáték

Halálka ebben a kötetben izgalmas nyomozásba kezd, hogy kiderítse honnan jött az új “szellemes” barátja. Ebben a játékban viszont most ti lesztek a nyomozók. Halálka nagyon szeret bújócskázni, ezért most az a feladatotok, hogy keressétek meg melyik szó alatt rejtettük el őt. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt leltetek rá Halálka képére. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

03.05. Csak olvass!
03.07. Szaffi polca
03.09. Spirit Bliss Sárga könyves út
03.11. Fanni's Library
03.13. Könyv és más

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr4917772098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása