Húsvéti könyvajánló
2022. március 21. írta: szaffipolca

Húsvéti könyvajánló

Ajándékötletek kicsiknek

Közeledik a húsvét, így csokorba gyűjtöttem néhány ünnepi ajándékötletet kicsiknek. Ebben a posztban öt lapozót mutatok be, melyeknek illusztráció színesek, szépek és vidámak, a versikék pedig bűbájosak.

 

Ekaterina Trukhan: Hol a hímes tojás?

img_6741.JPGIndulhat a tojásvadászat! A szép borító egy interaktív könyvecskét rejt. A játék abból áll, hogy minden oldalon segíthetünk Nyuszkónak felkutatni az elrejtett tojásokat. A kihajtható fülek alatt felfedezhetünk mindenfélét, ami azért is jó, mert közben taníthatjuk a gyermeket a tárgyak és helyek neveire, illetve ezáltal a helyhatározókat is gyakorolhatjuk, melyeknek tanulása kétéves korban már bőven kezd aktuálissá válni. Ebben a korban már szívesen mondják utánunk a szavakat vagy esetleg többen már önállóan is beszélnek. Játszva tanulhatjuk meg az állatok, a tárgyak és a helyek neveit. Játék közben mesélhetünk a húsvétról, hisz az ünnephez köthető állatkák mind megjelennek benne, mint például nyuszi, kacsa, csibe, bari, de van cica és csiga is. A helyszín a ház belső tere és az udvar. A kiadó két éves kor felett ajánlja, amivel én is egyetértek. Végtelenül aranyos könyv, ajánlom szeretettel. Ha szeretnéd megrendelni, a lapozó ezen a linken kedvezményesen, közvetlenül a kiadó oldaláról megvásárolható.

 

Varázsolj vízzel! A farmon

img_6742.JPGEddig ez a kedvenc interaktív könyvem a kiadótól, de lehet éppen csak az aktualitása miatt. Két-három éves korban elszabadul a filc- és zsírkréta mánia, és ha nem szeretnénk, hogy még a falon is a nem túl közkedvelt lemoshatatlan zsírkréta díszelegjen, választhatunk alternatív megoldást, mint például a vízzel festést vagy rajzolást. Közkedvelt játék, mert a gyerekek szeretik nézni, hogyan hozza elő a vízfestő toll a fehér anyagon át a színeket és a mintákat. Ez a könyv is ilyen alapon működik, minden oldalon található egy-egy fehér rész, mely vízzel festhető, így felfedik magukat a színek. A könyv tartóssága érdekében érdemes a vonalon belül maradni és megvárni, míg megszárad a minta, és csak utána lapozni. Amint megszárad, lehet újra festeni. A könyv segít a szenzomotoros készség fejlődésében és fejleszti a kreativitást is, nem utolsó sorban pedig nagyon jó szórakozást nyújt. Bár nem kimondottan húsvéti könyv, de megtalálhatók benne olyan állatok, melyek köthetők az ünnephez, így abszolút ajánlom akár ajándékként is. A kiadó három éves kor feletti gyermekeknek ajánlja, szerintem lehet picit előbb is, két éves kor felett, de ez egyéni döntés és gyerekfüggő, ki mikor szeretné. Az illusztrációk szépek, a színek élénkek. Ezen a linken a kiadó oldalán elérhető a kötet.

 

Zdeněk Miler, Szlukovényi Katalin: Kisvakond és a húsvét

img_6743.jpgEgy örök kedvenc húsvéti köntösben! Ki ne szeretné Kisvakondot? Ebben a könyvecskében Kisvakond és barátai a húsvétra készülve tojást festenek és sütit sütnek, majd vacsoráznak egy jót. Az illusztrációkat imádom, mindig is nagyon szerettem a kisvakondos meséket, a képekhez társított versikék pedig tökéletesen kiegészítik a képi világot. Minden oldalon található egy kérdés, ami kapcsán többet taníthatunk a gyerekeknek az ünnepről. Gondolkodásra és beszélgetésre ösztönöz. Három éves kor felett ajánlott, ami a feltett kérdések miatt reális, de ha csak a verseket és az illusztrációkat nézzük, már két éves kortól is aktuális lehet. Ezen a linken megvásárolható, ajánlom szeretettel!

 

Nemes Nagy Ágnes, Reich Károly: Nyúlanyó húsvétja
Zelk Zoltán, Reich Károly: A három nyúl

img_6745.jpgMindkét lapozó a Kossuth-díjas grafikusművész, Reich Károly rajzait tartalmazza. Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt az ő ábrázolásmódja, ez a két könyv nekem csupa nosztalgia.

Nyúlanyó húsvétját, a tojáskeresés élményét és hagyományát Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas magyar költő, műfordító és esszéíró versikéje mutatja be. A könyv először 1968-ban került kiadásra, és azóta is folyamatosan fellelhető a kiadó kínálatában. Aranyos és kedves történet. Amennyiben te is megismerkednél vele, ezen a linken megtalálod.

img_6746.JPG

A három nyúl meséje nem csak az illusztrációk miatt kedves számomra, hanem Zelk Zoltán Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró költeménye miatt is. Jó volt újra elolvasni ezt a mesét, nagyon szeretem, ahogy megformálta a rímeket, az egész lüktetését és dallamát. A mese tanulságos, aranyos, vicces és népmesés. Ez az a kötet, amit nagyon ajánlok, gyerekként is szerettem, és még felnőttként is elolvastam vagy háromszor egymás után, amikor újra a kezembe került. 1952 óta hű tagja a kiadó kínálatának, és remélem ez így is marad, hogy még sok-sok gyereknek lehetősége legyen megismerni. A kiadó három éves kor felett ajánlja, én kicsit előbb is. Ez a link pedig egyenesen a kiadó oldalára navigál, ha szeretnéd beszerezni a könyvet.

 

 

Köszönet a Móra könyvkiadónak a csodás könyvekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr917783704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása