Bodor Attila: Az ​elképesztő kelkáposzta-főzelék
2022. április 17. írta: szaffipolca

Bodor Attila: Az ​elképesztő kelkáposzta-főzelék

Blogturné

img_8095.JPGBarnabás azt hiszi, az a legnagyobb nehézség az életében, hogy néha meg kell ennie a kelkáposzta-főzeléket.  Na de mi a helyzet akkor, amikor az undi zöldségek életre kelnek, és ráadásul még világuralomra is akarnak törni? Bodor Attila új gyermekkönyvéből többek között erre a kérdésre is választ kaphatunk. Tarts bloggereinkkel, és nyerd meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt!

 

Fülszöveg

Nem szereted a kelbimbót?

Lehet, hogy ő sem szeret téged!

Barnabás óriási pácba kerül, mikor a vasárnapi ebéd megkergül. A kelkáposzta-főzelékből átjáró nyílik egy másik világba, ahonnan különös lények érkeznek. Gonosz terveik vannak a Földdel.

Barnabáson a világ szeme! Ő, egy osztálytársa, Norvégia, és egy beszélő karfiol mentőcsapatot alakítanak. Együtt átjutnak a Zöldre, hogy ott megküzdjenek a gonosz kelbimbóval, és visszaszerezzék azt, ami számukra a legfontosabb: a családjukat.

Vajon sikerül túljárniuk Őkelsége eszén? Egy biztos: a kelkáposzta-főzelék sosem lesz már ugyanaz. Merülj bele te is a kalandokba, olvass zöldségeket!

Egy könyv, ami izgalmassá teszi a főzelékevést.

 

Értékelés

Ez volt az első olvasmányom Bodor Attilától, de biztos vagyok benne, hogy ezentúl kapni fogok bármely mesekönyve után. Elképesztően kreatív történet, már nem tudok ugyanúgy tekinteni a zöldségekre, mint ezelőtt, káposzta szeletelés közben biztosan eszembe fog jutni a főzelékforgatagon túli világ, Zöld.

img_8097.jpg

De honnan is kezdődik ez a kalandos történet? Barnabás viszolyog az otthon elé tálalt kelkáposzta-főzeléktől, így inkább a szobájában való kuksolást választja, ám később rájön, mégis csak jól jöhet az a főzelék az éhségérzet csitítására. A konyhába osonva látja, hogy a főzelék még mindig ott várja, nem is akárhogy; ragyogó zöld örvényben. A forgatagból egy apró alak tűnik elő, Barnabás pedig megijed a látottaktól. Bár senki nem hisz neki, az iskolában is folytatódnak a furcsaságok. Végül egy osztálytársa, Norvégia szülei is eltűnnek, ahogy Barnabás anyukája is. A két gyerek azonnal ki szeretné deríteni ki vagy kik állnak az eltűnések mögött.

img_8099.jpg

Épp jókor bukkan fel Flo Kari, a karfiol, aki hamar felvázolja a tényeket; Brokkoli admirális elvitte a szülőket, a Zöld megmentésre szorul. Az átjárón keresztül a karfiol segítségével pedig hamar a túloldalon találják magukat. Flo Kari elmeséli, hogy egy kelbimbó letaszította a trónról a Káposzta királyt, ezzel pedig hanyatlásnak indult a Zöld birodalom. Őkelsége nagyravágyása és törekvése, hogy uralja a másik világot, az emberek világát, unszimpátiát váltott ki a zöldségekből, sokan ellene szervezkednek. Őkelsége katonái, a keresztesvirágúak rendje védelmezi őt és birodalmát a lázadóktól, mások pedig újoncokat toboroznak. A gyerekek kalandos útja folytatódik, de nem árulom el, sikerül-e a fogolyszöktetés.

img_8098.jpg

Nem csak a jópofa történet kiemelkedő, de a gyönyörű illusztrációkat is szeretném méltatni. Imelda Green alkotásai mindig lenyűgözőek, és hihetetlenül jól passzol minden egyes illusztrált oldal ehhez a meséhez. Már a borító is önmagáért beszél. Így együtt, a kreatív cím, a kalandos sztori és a szép akvarell képek tökéletes meseélményt nyújtanak a gyerekek (és felnőttek) számára. Fiúknak és lányoknak egyaránt ajánlom, a kiadó szerint felolvasásra 5, önálló olvasmányként 7 éves kortól. Könnyen meg lehet szerettetni ezzel a történettel a zöldségeket a gyerekekkel, legalábbis remélem, hogy ezentúl szimpatikusabbá válnak a főzelékek, hisz lehet, hogy egy kalandba csöppenhetünk!

Értékelés: 4,5/5⭐

 

Ha tetszett az ajánlóm, ezen a linken meg tudod vásárolni a könyvet, ha pedig beleolvasnál, azt itt megteheted!

 

Adatok

Bodor Attila: Az ​elképesztő kelkáposzta-főzelék
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 64
Kötéstípus: Keménykötés
ISBN: 9789635613861 

 

278137706_5125189860851272_1515755690768438173_n.jpg

 

Nyereményjáték

Bizony vannak olyan zöldségek, amiket a gyerekek nem annyira szeretnek. Mostani játékunkban ilyenek után nyomozunk! Minden bejegyzésben elrejtettük egy-egy zöldség betűit, a ti feladatotok pedig, hogy a helyes sorrendbe téve beírjátok azt a rafflecopter-doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

04.11. Könyv és más
04.14. Spirit Bliss Sárga könyves út
04.17. Szaffi polca
04.20. Nem félünk a könyvektől

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr6517808849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása