Shona Innes: A ​barátság olyan, mint a libikóka
2022. április 25. írta: szaffipolca

Shona Innes: A ​barátság olyan, mint a libikóka

694d0955-558e-4658-9b1f-ab849f08a5aa.JPEGA Pagony Könyvkiadó jóvoltából az Ölelj meg! sorozat újabb két része jelent meg Shona Innestől: A barátság olyan, mint a libikóka, valamint A harag olyan, mint a páncél. A gyerekek igényeit szem előtt tartva, nagy odafigyeléssel megírt köteteket ezúttal is Agócs Írisz csodaszép rajzai díszítik. Játsszatok velünk, és nyerjetek egy példányt valamelyik könyvből!

 

Fülszöveg

Egy barátság nem biztos, hogy magától értetődő, nem biztos, hogy mindig egyértelmű. Pláne óvodáskorban, amikor az összeveszések és kibékülések mindennaposak. Ahhoz, hogy egy barátság működjön, tenni kell, és ez így marad felnőttkorunkban is. Nagyon fontos, hogy az egyensúly átmeneti megbomlásától nem kell megijedni. Ilyenkor hátrébb vagy előrébb lehet csusszanni a libikókán, hogy segítsünk a barátságnak helyrebillenni.
Szél Dávid, pszichológus

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk – ez az Ölelj meg! sorozat.

 

Értékelés

Szomorúan vettem tudomásul, hogy ez az a téma a sorozatból, amelyről a legnehezebb értékelést írnom. Nem a könyv hibája, persze. A többi olyan, amit az ember általában önmagában él át, a barátsághoz viszont két ember kell.

Shona Innes végtelenül optimistán és empatikusan közelíti meg a barátság fogalmát, bár mindenki így tenne! A barátságot egy libikókához hasonlítja, hiszen a mérleghinta sincs mindig egyensúlyban. Van, hogy az egyik oldal felé billen, van, hogy a másik felé. Előfordul, hogy mi vagyunk rossz passzban, és az is lehet, hogy a barátunk, miközben mi szárnyalunk a boldogságtól. Megesik, hogy a barátság nem mindig könnyű, ám ha megbeszéljük egymással a problémákat, könnyen túljuthatunk a nehéz időszakokon. A barátság már óvodás korban is fontos kapcsolat a gyerekek számára, keresik a magukhoz hasonló társakat, akikkel jókat tudnak játszani és élményeket szerezhetnek. Visszagondolva, már az oviban is kialakultak a baráti körök, a zárt szövetségek, egy testvérpár barátsága volt számomra akkor a legfontosabb. Emlékeim szerint soha nem veszekedtünk, de barátkoztam olyanokkal is, akikkel igen. Bennem hamar tudatosult, hogy néha engedni kell, elengedni a bosszantó dolgokat, vagy éppen teljes barátságokat, ha nem a javamat szolgálja. És itt semmilyen anyagi dologra nem gondolok, egyszerűen csak folyton bántó volt a jelenlétük és a viselkedésük. Ez ugyan kimaradt a könyvből, más irányú megoldásra koncentrál; a barátság fenntartására és működtetésére a sérelmek után is. De a barátság két emberen múlik, és a barátnak is akarni kell megbeszélni és megoldani a problémákat. Mi magunk annyit tehetünk, hogy megpróbálunk minden tőlünk telhetőt, a könyv is erre világít rá, illetve arra is, hogy elfogadjuk, hogy van fent és lent.

Összességében azt gondolom, a könyv egy remek alap, hogy megtanítsuk a kicsiket arra, hogyan birkózzanak meg egy baráti kapcsolat nehézségeivel. Ajánlom is szeretettel, már csak azért is, mert a kedves tartalom mellett gyönyörű rajzokkal találkozhatunk, melyek Agócs Írisz keze munkáját dicsérik. A sorozat összes kötete csodaszép, hasznos és tartalmas, igazi táplálék a léleknek.

Ha tetszett az ajánlóm, ezen a linken megrendelhető a könyv.

Értékelés: 4,5/5⭐

 

Adatok

Shona Innes: A ​barátság olyan, mint a libikóka
Kiadó: Pagony
Oldalszám: 32
Illusztrálta: Agócs Írisz
Kötéstípus: Keménykötés
ISBN: 9789635871407

 

278612697_4936412959760405_1945548908369623218_n.jpg

 

Nyereményjáték

Shonna Ines könyveiben számtalan fontos téma megjelenik, melyekről nehéz beszélgetni a gyerekekkel. A mostani nyereményjátékunkban ezért ezekhez kapcsolódó szavakat kell megtalálnotok: minden allomáson kiemelt betűkkel találkozhattok, melyeket összerakva megtudhatjátok a helyes megoldást. Ezt kell beírnotok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

04.13. Utószó - A barátság olyan, mint a libikóka
04.15. Utószó - A harag olyan, mint a páncél
04.17. Könyv és más - A barátság olyan, mint a libikóka
04.19. Nem félünk a könyvektől - A barátság olyan, mint a libikóka
04.21. Nem félünk a könyvektől - A harag olyan, mint a páncél
04.23. Könyv és más - A harag olyan, mint a páncél
04.25. Szaffi polca - A barátság olyan, mint a libikóka
04.27. Szaffi polca - A harag olyan, mint a páncél
04.29. Csak olvass! - A barátság olyan, mint a libikóka
05.01. Csak olvass! - A harag olyan, mint a páncél

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr6117815503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása