Shona Innes: A ​harag olyan, mint a páncél
2022. április 27. írta: szaffipolca

Shona Innes: A ​harag olyan, mint a páncél

Blogturné

19cf9e96-11bd-4518-9ad2-9b446f2dce88.JPEGA Pagony Könyvkiadó jóvoltából az Ölelj meg! sorozat újabb két része jelent meg Shona Innestől: A barátság olyan, mint a libikóka, valamint A harag olyan, mint a páncél. A gyerekek igényeit szem előtt tartva, nagy odafigyeléssel megírt köteteket ezúttal is Agócs Írisz csodaszép rajzai díszítik. Játsszatok velünk, és nyerjetek egy példányt valamelyik könyvből!

 

Fülszöveg

A pozitív érzésekkel könnyű azonosulni, azokat könnyű elfogadni és kimondani, de a negatívokkal nagyon nehéz együtt élni. Pedig azok is a részeink, azokra is szükségünk van. Meg kell tanulni, hogy mitől leszünk mérgesek, a haragunkat, indulatainkat agresszió nélkül kommunikálni, és a dühünket feldolgozni és elengedni.
Szél Dávid, pszichológus

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk – ez az Ölelj meg! sorozat.

 

Értékelés

Ha nekem kellene a haragot hasonlítanom bármihez, az én könyvem címe ez lenne: A harag olyan, mint a hurrikán. A negatív érzelmek borzalmasan nehezen kezelhetőek, mert egyik rossz érzés hozza a másikat, a harag és a rosszkedv kéz a kézben járnak, aztán jön a gyötrődés. Ezeket az érzelmeket még felnőttként is nehéz kezelni, hát még egy gyereknek. Viszont tény, hogy a haragot nem érdemes tartogatni, és érlelni, tudatosítani kell, hogy el kell engednünk.

A harag páncélt von körénk, vagy épp olyanok leszünk, mint egy süni tüskékkel. Ilyenkor hajlamosak vagyunk megbántani másokat, így nem csak a mi napunk romlik el, de akár egy barátunké vagy családtagunké is. A dühöt nehéz kordában tartani és ellenállni a késztetésnek, hogy szabadjára engedjük. Ilyenkor segít, ha veszünk egy mély levegőt és még időben megfékezzük. Segíthet, ha kibeszéljük magunkból, vagy csak leülünk megnyugodni. A könyv ebben nyújt támaszt. Rávilágít arra is, hogy természetes, ha érzünk haragot, lehetünk is dühösek, csupán meg kell tanulni kezelni ezt a borzalmasan rossz érzést.

A kisgyerekek könnyen lesznek dühösek, haragosak, de tény, hamar el is párolog. Szülőként nehéz kezelni a dühkitöréseket, vagy nyugodtnak maradni, amikor a gyerek látszólag ok nélkül dúl-fúl. Nem csak annak nehéz, aki haragos, de annak is, akin csattan. Nem könnyű tudatosnak maradni egyik oldalon sem, főleg ebben az őrült, rohanó világban. A sok inger csak táplálja a haragot, de őszintén, ki sem tudnánk kerülni, mindig adódik ok morgolódásra. A legfontosabb, hogy meg tudjuk magunkban oldani, de az is fontos, hogy segíteni tudjunk annak, aki nem birkózik meg a düh keltette negatív hullámmal.

Összességében tetszett a könyv, annak ellenére, hogy én a magam részéről a haragot nem a páncélhoz hasonlítanám, inkább a félelem von páncélt az emberek köré. A harag inkább tüskéket növeszt, olyankor mindenki szúróssá válik, akaratán kívül - a könyvben lévő süni jól ábrázolja ezt.

A Pagony kiadó gondozásában megjelent Ölelj meg! sorozat kötetei mind Agócs Írisz illusztrációval lettek ellátva, már korábbi bejegyzéseimben is sokat méltattam Írisz rajzait, most is csak azt tudom leírni, hogy csodaszépek, és méltó kiegészítései az írott szövegnek. A színek kellemesek a szemnek, nincs túlzsúfolva egyik oldal sem, a figurák hihetetlenül édesek. A képek a szöveg nélkül is nagyon beszédesek, így a még olvasni nem tudó gyerekek is élvezik. A sorozat bármely kötetét szeretettel ajánlom, megnyugtatják a lelket, gyönyörködtetik a szemet.

Értékelés: 4/5⭐

Ha tetszett az ajánlóm, ezen a linken megrendelhető a könyv.

 

Adatok

Shona Innes: A ​harag olyan, mint a páncél
Kiadó: Pagony
Oldalszám: 32
Illusztrálta: Agócs Írisz
Kötéstípus: Keménykötés
ISBN: 9789635871407

 

278612697_4936412959760405_1945548908369623218_n.jpg 

 

Nyereményjáték

Shonna Ines könyveiben számtalan fontos téma megjelenik, melyekről nehéz beszélgetni a gyerekekkel. A mostani nyereményjátékunkban ezért ezekhez kapcsolódó szavakat kell megtalálnotok: minden allomáson kiemelt betűkkel találkozhattok, melyeket összerakva megtudhatjátok a helyes megoldást. Ezt kell beírnotok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

04.13. Utószó - A barátság olyan, mint a libikóka
04.15. Utószó - A harag olyan, mint a páncél
04.17. Könyv és más - A barátság olyan, mint a libikóka
04.19. Nem félünk a könyvektől - A barátság olyan, mint a libikóka
04.21. Nem félünk a könyvektől - A harag olyan, mint a páncél
04.23. Könyv és más - A harag olyan, mint a páncél
04.25. Szaffi polca - A barátság olyan, mint a libikóka
04.27. Szaffi polca - A harag olyan, mint a páncél
04.29. Csak olvass! - A barátság olyan, mint a libikóka
05.01. Csak olvass! - A harag olyan, mint a páncél

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr8617816989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása