Federica Magrin: Tündérek ​titkos világa
2022. május 12. írta: szaffipolca

Federica Magrin: Tündérek ​titkos világa

Blogturné

img_9336.jpgA tündérek lenyűgöző világa egyformán elvarázsolja a gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket is. Ebben a meseszép kiadványban megelevenednek előttünk ezek az apró mesebeli lények. Megismerhetjük a szokásaikat, ellátogathatunk otthonukba és különböző kreatív ötletek segítségével úgy érezhetjük mi is, hogy közéjük tartozunk. Tartsatok velünk, ismerjétek meg ezeknek a különleges lényeknek a mindennapjait és varázsoljuk együtt színesebbé a világot. 

 

Fülszöveg

Gondolkodtál már azon, hogy vajon hogyan lesz a csúnya hernyóból szépséges pillangó? Hogy mitől olyan édes a méz? Vagy hogy miért olyan színes a szivárvány?

Könyvünkből megtudhatod, hogy a látható világ mögött milyen szorgos és fontos munkát végeznek a tündérek. Ők azok, akik óvják és széppé varázsolják a növények és az állatok világát. Ráadásul nemcsak új ismereteket szerezhetsz a természetről, hanem a játékos feladatoknak köszönhetően te magad is kipróbálhatod, milyen izgalmas is tündérként ténykedni.

Gyere és ismerd meg ezen aprócska lények különleges mindennapjaikat, tanulj tőlük arról, hogy miként lehet még szebbé, színesebbé tenni a földet!

 

Értékelés

Nincs olyan gyermek, akit ne nyűgözne le a tündérek csodálatos világa. Ezek a kis lények általában a természet egyensúlyának fenntartásáért felelnek. Léteznek persze csintalan tündérek, akik folyton felfordulást okoznak, de ebben a könyvben azokat a tündéreket ismerhetjük meg, akik vigyáznak a környezetünkre és segítenek nekünk. Betekintést nyerünk a varázslatos kis lények mindennapjaiba, megismerjük lakhelyüket, hogyan telik egy napjuk az iskolában és mit csinálnak szabadidejükben.

img_9337.jpg

A könyv a tündéreket három csoportra osztja tevékenységük szerint, így ismerkedhetünk meg az időjárás, az állatok és a növények tündéreivel. Mindegyik csoportból bemutatkozik egy-egy tündér, akik elmesélik mivel foglalkoznak, hogyan segítenek apró varázslataikkal. Ám arra is felhívják a figyelmet, hogy a csodák nem csak tőlük származnak, ugyanis a természet önmagában egy csoda, és rengeteg a varázslatos dolog a világban, amiről azt gondolnánk ők gondoskodnak, holott csak figyelnünk kell, hogy észrevegyük az élet apró szépségeit.

A könyv telis-tele hasznos információkkal. Nem „csak” egy mese, hanem informatív tartalom is. Tanulhatunk a színekről, időjárási jelenségekről, nővényekről és azok felhasználási módjairól, megóvásáról, termesztéséről, az állatok védelmének fontosságáról, szerepükről a természet működésében. Megismerünk néhány különleges állatfajt, akik varázslatnak álcázzák nem mindennapi képességüket. Kreatív feladatokat is kapunk, és még egy recept alapján finom sütit is süthetünk.

img_9338.jpg

Amikor már azt hinném, láttam a legszebb mesekönyvet és a legszebb illusztrációt a világon, rá kell jönnöm, hogy tévedtem, mert azt hiszem ez a könyv az összes eddig általam látott mesekönyvet felülmúlja. Claudia Bordin varázslatos munkát végzett az illusztrációval, a formák és a színek harmóniája elevenné teszi a tündérek titkos világát, így a szöveg és a rajzok együttese teljesen elbűvölt ebben a csodás világban. Legjobban az állatokról szóló részek rajzai tetszettek, az éles vonalakat és a finom színeket annyira szépen kombinálta össze, hogy a hatás egészen elképesztő. Miközben lapozgatva felolvastam a két és fél éves kislányomnak a könyvet, minden oldalnál csak ennyit mondott: szép! Még egy ilyen pici lányka is észrevette a könyv gyönyörűségét, a történeteket pedig érdeklődve hallgatta. A benne szereplő receptet is el fogjuk készíteni, illetve találtunk hasznos kreatív feladatot is, melyet meg fogunk valósítani.

Egy szó, mint száz, ez a mesekönyv nem csak gyönyörű, de hasznos is, nem csak könyvespolcunk legszebb éke lehet, de a javunkra is válhat. Tisztelettel és alázattal tekint a természetre, arra tanít minket, hogy becsüljük meg, vigyázzunk mindenre, amit a természet ad.

Értékelés: 5/5⭐

Ha az ajánlóm felkeltette az érdeklődésed, ezen a linken megvásárolhatod a könyvet.

 

Adatok

Federica Magrin: Tündérek ​titkos világa
Kiadó: Móra
Oldalszám: 48
Fordította: Weltler Ildikó
Illusztrálta: Claudia Bordin
Kötéstípus: keménytáblás
ISBN: 9789634869719 

 

279484525_5139634746083350_3096883948237901853_n.jpg

 

Nyereményjáték

A tündérek világában minden apró lénynek megvan a maga feladata. Minden állomáson találtok egy mesehőst, aki ebből a világból származik. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy milyen típusú tündérről van szó. Segítségképpen odaírtuk minden tündérhez a nevét is, hátha így könnyebben rátaláltok a megoldásra. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

undefined_imgur_2.jpg

Csingiling

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

05.04. Csak olvass!
05.06. Könyv és más
05.08. Dreamworld
05.10. Utószó
05.12. Szaffi polca

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr9017829703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása