Disney: ​Adventi mesekalendárium 2022
2022. december 20. írta: szaffipolca

Disney: ​Adventi mesekalendárium 2022

Blogturné

img_5130.JPGA Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a 24 minikönyvből álló Adventi mesekalendárium. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a varázslatos  és időtlen történeteket rejtő adventi kalendáriumot, ami segít, hogy még tökéletesebb és meghittebb legyen a karácsonyi készülődés.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

 

Fülszöveg

– Nézd, papa! Havazik! – kiáltott fel Pinokkió. Az immár hófedte, csillogó falu látványát csodálta az ablakon keresztül. Izgatottan és boldogan várta a karácsonyt, hiszen ez volt az első ünnepe igazi kisfiúként. Idáig minden nagyon tetszett neki!
– Azt hiszem, ez azt jelenti, hogy ideje felkészülnünk – felelte Geppetto.

Ünnepi visszaszámlálás 24 minikönyvvel!
A 24 varázslatos és időtlen történetet rejtő adventi kalendárium december minden napjára tartogat egy bájos Disney-mesét, hogy teljes legyen az ünnepi készülődés!
Várd együtt a karácsonyt kedvenc mesehőseiddel!

 

Értékelés

Az advent egy várakozással és szeretettel teli időszak, amikor díszbe öltöztetjük környezetünket, és felkészítjük lelkünket az ünnepre. A magam részéről maximális átéléssel készülök minden ünnepre, főleg amióta gyerekünk is van; most már őt is bevonhatom a mindenféle dekorációs és felkészülős-sütögetős őrületbe. És ami nélkül nem advent az advent – az a kalendárium. Idén valahogy sikerült négy kalendáriummal is készülni, ebből három csokis, egy pedig mese.

A Disney: Adventi mesekalendárium segítségével összekötjük a kellemest a hasznossal: ünnepvárás és esti mesék. Bár nem mondom, hogy mindig gördülékeny az esti mesélési projectem, igyekszem, de néha „túl kell kiabálni” Dalmát, ugyanis ő is mesél, meg én is, és ebből általában valami nagyon zavaros program kerekedik. A rövidebb mesék jobban mennek, azt még ő is ki bírja várni, ezért is szuper ez a sok rövid meséből álló kalendárium, mert így pici gyermekem türelmét sem kell próbára tennem.

Na de hogy is néz ki ez a könyv? Tudtam, hogy egy nagy alakú borítékra kell számítanom, de magam is meglepődtem, mekkora is valójában, amikor átvettem a futártól. De kell is a hely, ugyanis huszonnégy történetet kell felölelnie a fedélnek. A fedlapot szétnyitva huszonnégy zsebet, azokban pedig egy-egy mini mesekönyvet találunk. A kiskönyvek sima papírlapok, nincs különösebb kötése, tűzött lapok, bár a borító picit erősebb papírból készült. Minden gyermek találhat kedvére valót, fiúk-lányok kedvencei mind-mind ott sorakoznak a kis zsebekben. A régi klasszikus meséktől kezdve a modernebbekig találunk történeteket, gondolok itt arra, hogy olvashatunk Minnie egérről és Aranyhajról is.

img_5131.JPG

A mesék a szeretetről, gondoskodásról, türelemről és odaadásról szólnak, végtelenül kedvesek és aranyosak. Általában in medias res indulnak, ami határozottan tetszik, rögtön a lényegre térünk. Minden oldal illusztrált, és a könyvecske kis mérete ellenére is könnyen és jól olvashatók a betűk. A könyvek egyébként tenyérnyi nagyságúak.

Amikor kinyitottam a nagy fedlapot és megláttam a kis kincseket, nem is tudtam, melyikhez kapjak hirtelen. Annyi kedvenc karaktert találtam, és olyan nosztalgiával töltött el, hogy lehet jobban örültem ennek a kalendáriumnak, mint a kislányom. De hogy gyerek-fronton is kapjon megerősítést a kalendárium: ő is nagyon lelkesen fogadta, rögtön kivette a 101 kiskutyás könyvet, és fel is olvastatta velem. Így elmondhatom, hogy már egy hároméves gyermek is abszolút tudja értékelni a várakozásnak ezen formáját. Én meg pláne.

A legjobb, hogy minden év adventi időszakában elő lehet kapni ezt a könyvgyűjteményt, hiszen (elvileg) egy évben csak egyszer olvassuk el ugyanazt a mesét – az összes mese karácsonyi témát dolgoz fel –, így megunni sem lehet, és minden évben olyan, mintha új lenne.

Két kedvencet kiemelnék: Az elmúlt karácsonyok szellemét, amely Aranyhajhoz kapcsolódik, illetve a Csészike ajándéka című történetet, amely A szépség és a szörnyeteg mellékszála. Kedvenc meséim szereplői csodás karácsonyi történetekkel tértek vissza.

Értékelés: 4,5/5⭐

Ha tetszett az ajánlóm, ezen a linken megvásárolhatod a könyvet! 

 

Adatok

Kiadó: Kolibri
Fordította: Krivánszky Emőke, Wohl Anita
Kötéstípus: puhatáblás
ISBN: 9789635990443

 

jjmhvnj_imgur.png

 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során karácsonyi Disney meséket keresünk. Minden állomáson láthattok egy képet, ami alapján ki kell találnotok, melyik meséről van szó, és a címét (az ünnepi kiadásét!) beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvet.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

 

w1500_50919968.jpg

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

12.18. Csak olvass!
12.19. Dreamworld
12.20. Szaffi polca

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr7818007038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása