Disney ​Hercegnők – 5 perces lovas történetek
2022. november 07. írta: szaffipolca

Disney ​Hercegnők – 5 perces lovas történetek

Blogturné

img_3597.JPGA Kolibri kiadó újabb 5 perces mesekönyvvel kápráztatott el minket, ezúttal Disney hősnőkről és lovaikról olvashatunk izgalmas történeteket. Tartsatok velünk, olvassátok el mit gondolnak bloggereink a mesekönyvről, és ha részt vesztek játékunkban, egy példányt is nyerhettek a kiadó felajánlásából.

 

Fülszöveg

Ekkor reccsent egy ág. Csipkerózsika megfordult, és nem hitt a szemének…

A kert sarkában egy egyszarvúcsalád majszolta az éji virágokat. A kiscsikó szarván megcsillant a holdfény. Csipkerózsika megbabonázva nézte őket.

– Az egyszarvúak éjszaka bújnak elő, nehogy meglássák őket – magyarázta suttogva Flóra. – Félénk, de barátságos jószágok, bizonyára idecsalta őket az illat.

Találkozz a Disney hercegnőkkel és hű hátasaikkal ebben a tizenkét történetet felölelő mesegyűjteményben! Keress új barátokat Fülöpnek Belle oldalán, vágtass egy legendás lovon Meridával, vagy szárnyalj Jázminnal a sivatagi versenyen – és ez még csak a kezdet! Éld át a kalandokat, akár öt perc alatt!

 

Értékelés

Lovas sztorik és Disney hercegnők? Ez az a kombináció, aminek egy kislány sem tud ellenállni. Kislány? Még én sem. Hiába vagyok már felnőtt, a mai napig teljesen el tud varázsolni Disney csodálatos világa. Most újraélhetem a gyerekkorom, ugyanis a hároméves kislányomnak ebből a könyvből olvasok fel esténként, így két pozitív véleményt is magába foglal a bejegyzésem.

A könyv belső tartalma pont olyan tüneményes, mint a borító maga. És ezt nem csak a szépséges illusztrációkra értem, hanem a történetekre is. Eleve hatalmas előnnyel indult nálam a könyv, mivel a fedlapon ott vágtat Mulan, aki az egyik legkedvesebb hősnő számomra; biztos vagyok benne, hogy anno rongyosra néztem a Mulan kazettám. A tartalomjegyzéket mustrálva ismét nagyot dobbant a szívem, ugyanis Aranyhajról és Hófehérkéről szóló történetek is kaptak helyet a könyvben, illetve, olvashatunk még Meridáról, Jázminról, Csipkerózsikáról, Hamupipőkéről és Belle-ről is. Csupa nosztalgia ez a mesekönyv.

img_3606.JPG

Ha egy szóval kellene illetnem a történetek lényegét, az a törődés lenne. Hangsúlyos az egymásra való odafigyelés, a kedveskedés; csak úgy árad a szeretet a mesékből.

Kettőt ki is emelnék, amelyek igazán a szívembe lopták magukat, ezek pedig az Ideje lefeküdni, Max! és a Most az egyszer című történetek. Előbbi természetesen Aranyhajhoz köthető, utóbbi Mulánról és családjáról szól.

Aranyhaj története azért tetszett meg, mert visszaköszönt sok motívum az eredeti meséből, mégpedig Max alázatossága a munka iránt, valamint Eugén és Aranyhaj ügyes együttműködési képessége. A történet szerint Max szokásához híven túlhajszolja magát, nem tud leállni a szolgálattal, holott pihenésre lenne szüksége. Aranyhaj és Eugén észreveszik a zilált paripán a fáradság jeleit, és különböző cselekkel próbálják pihenésre ösztökélni – kezdetben persze sikertelenül. Végül A Csúcs Kiskacsában megoldásra talál a probléma, és Max végre álomba szenderülhet. Szerintem ez a mese a legcukibb, mert megmutatja, mennyire fontos, hogy ne csak magunkkal, de az állatkáinkkal is pont annyira törődjünk.

Mulan meséje az elveszett és nyughatatlan Fa nagyi köré szövődik, aki hirtelen eltűnésével magára vonja unokája figyelmét. Természetesen az okos Kán közbenjárásával kerül meg a nagyi, aki egy fán ücsörögve várva felvázolja, hogy az eldőlt létra miatt nem jut le. Mulan pillanatok alatt tervet kovácsol, és lehozza a bajban maradt nagymamát. Mulannak a kalligráfiával kellett volna foglalkoznia a mentőakció helyett, de a nagyi kimentette apja előtt:

Este, vacsora közben Mulan apja megkérdezte, hogy halad a lánya tanulmányaival.

– Ami azt illeti – szólt közbe a nagymama –, ma én segítettem Mulannak a kalligráfiában.

– Csakugyan? – kérdezte a családfő. A lányához fordult. – És melyik írásjegyet gyakoroltad?

– Amelyik azt jelenti: bátorság – felelte a lány. Mulan és a nagymama összemosolyogtak a vacsorájuk fölött. – Nagyszerű tanárom akadt.

Az ünnepek közeledtével biztos vagyok benne – de legalábbis remélem –, hogy sokan keresgélnek a könyvesboltok polcain ajándékot a gyerekeknek. Tiszta szívből mondhatom, hogy ez a mesekönyv kiváló ajándék a csodás rajzokkal és a szeretetteljes történetekkel együtt. A kislányom is ámuldozott a szépséges illusztrációk láttán, kiváltképp a lovak miatt, így ezért is merem állítani, hogy ezzel a mesekönyvvel nem lehet hibázni. Esti meseként is tökéletes, tényleg pár percesek, de annál tartalmasabbak.

Értékelés: 5/5⭐

Ha tetszett az ajánlóm, ezen a linken megvásárolhatod a könyvet!

 

Adatok

Disney ​Hercegnők – 5 perces lovas történetek
Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 208
Fordította: Horváth M. Zsanett
Kötéstípus: keménytábla
ISBN: 9789635992089

 

312333044_10218632712403954_3198038876233806358_n.jpg

 

Nyereményjáték

Híres Disney lovak neveiből szedtünk ki pár betűt. A ti dolgotok az, hogy kitaláljátok a paripa nevét, és beírjátok a helyes megfejtést a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

M_x__us

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

11.07. Szaffi polca
11.09. Dreamworld
11.11. Csak olvass!
11.13. Utószó

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr6217971664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása