Visszatértem Elfhon világába - Könyvajánló
2020. november 24. írta: szaffipolca

Visszatértem Elfhon világába - Könyvajánló

Holly Black - A Semmi Királynője

"Talán van annál rémesebb is, ha valaki szeretetre vágyik, még akkor is, ha nem szeretik. Még akkor is, ha fáj. Talán embernek lenni nem mindig gyengeség."


qont.jpegMéltó befejezése egy remek sorozatnak.

Idén bukkantam rá A Levegő Népe szériára, melynek első része A Kegyetlen Herceg, folytatása A Gonosz Király, majd zárásképpen a most megjelent A Semmi Királynője.

Adott két karakter Jude és Cardan személyében, egy ember és egy tündér. Holly mesés világainak felépítését mindigis csodáltam, itt pedig egyedit alkotott, ugyanis egyik főszereplő sem az a kimondottan szimpatikus főhős. A villain lover típusú embereknek kész Kánaán, hiszen, mint ahogy a cím mutatja, van egy kegyetlen hercegünk, név szerint Cardan, aki később király lesz, és van egy törtető lány, Jude, aki halandó, de szülei halála után a tündérek világába kerül.

Holly univerzumának felépítése áll a miénkből, plusz a tündérek földjéből, ahová trükkös módszerekkel lehet eljutni. Itt az idő megáll a halandó lényeknek, a tündérek pedig örök életet élnek. Ezek a mágikus lények viszont kicsit sem kedvesek, vagy tündériek, inkább gonoszok, aljasak, kifejezetten gyűlölik a halandókat, és képtelenek hazudni. A külsejük változó, van, akinek szarva van, léteznek farokkal rendelkező tündérek, vagy olyanok, akiknek a bőrük zöld vagy kék, pikkelyeik vannak és egyéb emberektől eltérő tulajdonságaik.

A történet mozgatórugója a politika és a törtetés. Mindenki hatalomra vágyik, Jude is. Már gyerekként elhatározta, hogy magasra tör Elfhonban, hogy a tündérek ne vethessék meg őt. Ezért mindent elkövet, vívni tanul, hogy megvédhesse magát. Cardannal az iskolában ismerkednek meg, ahol nemes szülők gyermekei tanulnak. A gyerekes háborúskodások véres küzdelmekké alakulnak az idő haladtával, hosszú oldalakon át kísérhetjük figyelemmel szereplőink fejlődését és változását. 

elfhon.jpeg

A befejező kötet nagyon izgalmasra sikerült. Kapunk ízelítőt egy készülő háborúból, romantikából, ármánykodásból és nagyerejű mágiából. A legszembetűnőbb eleme a kötetnek a karakterfejlődés a két főszereplőnél. Jude megpróbál kicsit tovább látni az orránál, már nem viselkedik mindenben meggondolatlanul, Cardan pedig visszavesz a kegyetlenkedésből. Holly szépen eldolgozza szálakat, de azért meghagy néhány dolgot a fantáziánknak is.

Az egész sorozat, és a könyvek egyenként is egy jól felépített történetet adnak a kidolgozott karakterekkel, háttérsztorikkal, univerzummal és cselekménnyel. Nincsenek unalmas, üres oldalak, Cardan és Jude gondoskodik az izgalmakról.

Plusz pontot érdemel mindegyik borító, nem csak csodálatosak, de el is rejtenek egy-egy fontos mozzanatot a történetre vonatkozóan.

Ajánlom mindenkinek, aki vágyik egy kicsit mesésebb, de kegyetlenebb történetre. Ha még nem kezdtétek el a sorozatot, vágjatok bele, a kikapcsolódás garantált.

 

Adatok

Holly Black - A Semmi Királynője
Eredeti cím: The Queen of Nothing
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 336
Fordította: Szabó Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr5416297496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása