Shona Innes: A ​gondolatok kertje
2022. április 12. írta: szaffipolca

Shona Innes: A ​gondolatok kertje

Blogturné

img_7778.jpgA Pagony kiadó gondozásában megjelent Shona Innes klinikai pszichológus és igazságügyi pszichológus szakértő Ölelj meg! című sorozata hasznos tanácsokkal látja el a kicsiket és a nagyokat. A könyv csodás illusztrációi Agócs Írisz keze munkáját dicsérik, melyek tökéletes összehangot alkotnak a szívmelengető tartalommal.

 

Fülszöveg

A lassítás, a megállás, a belső működések tudatosítása nagyon fontos a gondolatok kertjében való eligazodáshoz, de a stressz és az érzelmek kezelésében is. Néha jó, ha ellátogatunk a fejünkben burjánzó kertbe, hogy ne akadjunk el, és a folyamatosan növekvő gondolatvirágok sűrűjében ki tudjunk igazodni.
Szél Dávid, pszichológus

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk – ez az Ölelj meg! sorozat.

 

Értékelés

Ez a mesekönyv már szavak nélkül is lecsendesíti a gondolatokat. Először csak átlapoztam a könyvet, gyönyörködtem Agócs Írisz mesés rajzaiban, és azt vettem észre, hogy mire a végére értem, már nem kavarogtak a gondolataim, megnyugodtam.

Másodszorra hozzáolvastam Shona Innes pszichológus tanácsait is, így egy szuper estét zártam ezzel a kis meditációs gyakorlattal. Lehet, hogy ez a könyv első körben a gyerekeket célozza meg, mégis felnőttként is hasznossá válhat. Shona az agyat egy kerthez, gondolatokat virágokhoz hasonlítja. A kertben az utak szerteágazóak és sokfelé vezethetnek. Ha figyeljünk a gondolataink kertjét, picit leülünk, légzési gyakorlatokat végzünk és lecsendesítjük a kuszaságokat a fejünkben, a gondolatok kitisztulnak, sőt, néhányat akár el is engedhetünk, valamelyiket viszont tovább gondolhatjuk.

Shona rávilágít arra is, hogy természetes érzés az, ha néha nem látunk ki a gondolatuk mögül, hogy van, amelyik jobban stresszel, frusztrál, vagy éppen csak nem igazodunk ki rajtuk. Útmutatót nyújt, hogyan lehet rendet tenni a fejben, ha túl nagy a rendetlenség, mert a kóbor, kusza gondolatok nem engedik előbújni a hasznosokat.

A mai világban nem csak a felnőttek túlterheltek, hanem már az egészen kicsi gyerekek is. Ez a leterheltség főleg kisiskolás korban kezdődik. A könyv az ajánlás szerint a 3-6 éves korosztályt célozza meg, bár szerintem kortalan. Ez a mese segít a gondolatok rendszerezésében, a nyugtató légzésgyakorlat elsajátításában.

A könyvet Szél Dávid pszichológus, író sorai zárják kiegészítve Shona meséjét értékes meglátásokkal.

Értékelés: 4,5/5⭐

Ha az ajánlóm alapján szeretnél jobban megismerkedni a könyvvel, ezen a linken megvásárolható a kiadó oldaláról.

 

Adatok

Shona Innes: A ​gondolatok kertje
Kiadó: Pagony
Oldalszám: 32
Illusztráció: Agócs Írisz
Kötéstípus: keménytáblás
ISBN: 9789635870776

 

278290251_10217817472863475_6443127207803006115_n.jpg

 

Nyereményjáték

Itt a tavasz, így nem csak a Gondolatok kertjében találunk csodaszép virágokat, hanem a természetben is. Néhány virág neve azonban összekeveredett. Nincs más dolgotok, mint kibogozni a neveket, majd beírni a helyes megfejtést a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

áplnuit

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

04.12. Szaffi polca
04.14. Csak olvass!
04.16. Könyv és más
04.18. Csak olvass!
04.20. Utószó
04.22. Szaffi polca
04.24. Nem félünk a könyvektől
04.26. Könyv és más
04.28. Nem félünk a könyvektől
04.30. Utószó

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr7817805837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása