Szabó Magda Book TAG
2021. október 15. írta: szaffipolca

Szabó Magda Book TAG

f6313c0f-7829-4053-8f6d-4648096514e6.PNG

 

Mivel nagyon szeretjük Szabó Magdát, és nagy hatással volt ránk munkássága – rám legutóbb Az ajtó című regénye, melyet a turné keretei között olvashattam –, úgy döntöttünk, hogy egy Book TAG-gel zárjuk az állomáslistát. Ha kedvet kaptatok, töltsétek ki ti is, jelöljétek meg a Blogturné klubot, mint a Szabó Magda Book TAG indítóját! Jó szórakozást!

 

 

ABIGÉL - Volt olyan kötelező olvasmány, amit szerettél?

Sok kötelező olvasmányt szerettem, magam is meglepődöm ezen a kijelentésemen, de utólag visszagondolva, sok könyv volt, ami tetszett akkor, csak a kötelező jelleg nem. Homérosz Odüsszeia című eposzát emelném ki, imádok mindent, ami a görög mitológiával kapcsolatos, emlékszem, mennyire magával ragadott a nyelvezete és Odüsszeusz kalandos története.

 


AZ ŐZ - Melyik magyar szerző vagy regény érdemelné meg szerinted a nemzetközi hírnevet?

Nem is kell gondolkodnom, egyből rávágom, hogy Böszörményi Gyula. Egy regénysorozata mindenképpen nemzetközi hírnevet érdemelne, ami nem más, mint az Ambrózy-sorozat, de minden eddig általam olvasott könyve elképesztő igényességet mutatott, és érződött, mennyi kutatómunka van a szerzeményei mögött. Könyveinek gyönyörű nyelvezete, a részletek kidolgozottsága, karaktereinek felépítése mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a kedvenc magyar írómmá avanzsáljon. Ha nem olvastatok még az írótól, bátran vágjatok bele, képtelenség csalódni a munkáiban.

 


AZ AJTÓ - Milyen gyakran olvasol magyar szerzőktől? Ki a kedvenced? Kitől szeretnél többet olvasni?

Változó, van olyan, hogy minden hónapban, valamikor fél évig sem, de utána többet is egymás után. Ahogy fentebb is említettem, Böszörményi Gyula a kedvencem, tőle mindenképpen szeretnék többet olvasni, illetve Moskát Anita stílusa is kiemelkedő, tőle is mindenképpen szeretném elolvasni az összes eddig megjelent regényét. 

 


RÉGIMÓDI TÖRTÉNET - Melyik regény címe jellemezné most legjobban az életed?

Elle Kennedy: A hajsza: Ez a szó most éppen ráillik a napjaimra, soha nem érem be magam a teendőkkel, nem is nagyon alszom, szóval nem túl pozitív és romantikus a címválasztásom, ellenben a regénnyel.

 


FÜR ELISE - Melyik a kedvenc zenei műfajod? Ajánlj egy regényt, amelyben fontos szerepet tölt be a zene!

Éljen a rock and roll! Számos regény készült a műfajban, de én leginkább a Nirvana énekesének, Kurt Cobainnek a Naplók című kötetét emelném ki. Ebben vannak az énekes emlékei összeszedve, naplóbejegyzések, gondolatok, rajzok, firkák, levelek. Nagyon nehéz végigolvasni, érzelmileg rendkívül megterhelő. Ezeken a morzsákon keresztül átérezhetjük minden zavartságát, bánatát, családi problémáját. Elképesztő tehetség volt ő, sajnálom, hogy tönkretette magát, és így ért véget az élete.

 


MEGMARADT SZOBOTKÁNAK - Melyik a kedvenc irodalmi párosod?

Nem tudok elszakadni Böszörményitől és Ambrózy-sorozattól, előre is elnézést, de túl jól sikerült. Így a kedvenc irodalmi párosom az örök morc báró úr és Mili. Kettejük viharos kapcsolatának története örökre belevésődött az emlékezetembe, olyan szép ez a lassan felépülő kapcsolat, az évődések és a folytonos piszkálódások, hogy nem lehet nem szeretni! De mielőtt valaki megvádolna, hogy nem vagyok valami kreatív, még két párost említenék. Az egyik Thomas Cresswell és Audrey Rose, hasonló korból, csak éppen Angliából, illetve Tessa Grey és William Herondale is a kedvenceim közé sorolandók. Utóbbi páros rángatott vissza anno egy olvasási válságból, így illik is említenem őket.

Remélem tetszett nektek a Book TAG és ti is kitöltitek, olvassátok el az értkelésemet itt, illetve, ha van kedvetek, játsszatok velünk egy könyvért a Jaffa kiadó felajánlásából!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr3816722114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása