Shona Innes: A ​rosszkedv olyan, mint egy felhő
2022. április 22. írta: szaffipolca

Shona Innes: A ​rosszkedv olyan, mint egy felhő

Blogturné

img_7779.jpgA Pagony kiadó gondozásában megjelent Shona Innes klinikai pszichológus és igazságügyi pszichológus szakértő Ölelj meg! című sorozata hasznos tanácsokkal látja el a kicsiket és a nagyokat. A könyv csodás illusztrációi Agócs Írisz keze munkáját dicsérik, melyek tökéletes összehangot alkotnak a szívmelengető tartalommal.

 

Fülszöveg

Senki sem mosolyog a nap huszonnégy órájában, és ez rendben is van. Szabad rosszkedvűnek lenni. A kisgyerekeknek is. Segítsünk nekik: öleléssel, kérdezéssel, beszélgetéssel, kizökkentéssel, magyarázással, békén hagyással, vagy éppen külső segítség igénybevételével. Néha így, néha úgy. Bármi jó lehet, ami beválik.

Szél Dávid, pszichológus

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk – ez az Ölelj meg! sorozat.

 

Értékelés

A rosszkedv az egyik legnehezebben kezelhető érzelem. Csak megtelepszik az emberen, és nehéz elhessegetni. Én legalábbis nagyon nehezen tudok kilábalni egy rosszkedv áradatból, még ha fejjel fel is fogom, hogy sokkal jobb lenne kilendíteni magam, néha inkább taposok a saját gödrömben. Bár a gyerekek nincsenek annyira tudatában ennek, néha őket is eláraszthatja a rosszkedv. Fontos biztosítanunk őket róla, hogy ez természetes és normális, előfordul. Segíthetünk azonban kimászni a rosszkedv felhő alól, Shona Innes szépséges mesekönyve ebben segít a kicsiknek.

Shona végig veszi milyen érzelmeket élhetünk meg nap, mint nap. Vannak napok amikor boldogok vagyunk, minden rendben, süt a nap, kék az ég, jó a szabadban lenni a barátokkal. Van, amikor semmi nem sikerül és picit rosszabb a hangulat. De előfordul, hogy egy teljes katyvasz minden, és csak egyre rosszabb és rosszabb lesz, mígnem az embernek már enni és inni sincs kedve, vagy éppen felkelni az ágyból.

Vannak olyan problémák, melyeknél segít, ha megbeszéljük valakivel és megoldódik, vagy megoldhatjuk akár beszélgetés nélkül is, elmúlnak, de lehetséges, hogy semmi sem segít. Shona megoldásokat is kínál ezekre a gondokra; a barátokkal, szülőkkel való beszélgetést, problémákról való figyelemelterelést, gondolatrendszerezést, meditálást és az alkotást, miközben az érzelmeinket kivezetjük egy ceruzán vagy egy ecseten keresztül. Shona pszichológusként remekül ért a gyerekek nyelvén, és ezek a tanácsok valóban sokat segíthetnek.

A saját tapasztalatom az, hogy a rosszkedv elűzését – amit Shona egy felhőhöz hasonlít – leginkább a kizökkentés, figyelemelterelés segíti. Mivel ez az érzés természetes módon hozzátartozik az ember érzelmi skálájához, azt is fontos éreztetni a gyermekkel, hogy nem baj, ha szomorú, vagy rossz kedve van, van rá megoldás, és ki is lehet ebből mászni. A lényeg, hogy amennyire lehet, próbáljuk meg tudatosan kezelni a negatív érzelmeket. A könyv egyik erőssége az illusztrációk szemet gyönyörködtető látványa. Agócs Írisz rajzai mindig elbűvölnek, egyszerűen nem is tudok nekik ellenállni. Itt is, mint a sorozat többi részénél, tökéletes összhangot alkot az írott szöveg a mesés rajzokkal, az én rosszkedvemet biztosan elűzi önmagában az is, ha átlapozom a könyvet.

Ajánlom szeretettel nem csak ezt a könyvet, de a sorozat összes részét is, van ezekben a könyvecskékben valami egészen megnyugtató.

Értékelés: 4,5/5⭐

 

Ha tetszett az ajánlóm, ezen a linken a kiadó oldaláról megrendelhető a könyv.

 

Adatok

Shona Innes: A ​rosszkedv olyan, mint egy felhő
Kiadó: Pagony
Oldalszám: 32
Illusztráció: Agócs Írisz
Kötéstípus: keménytáblás
ISBN: 9789635870769

 

278290251_10217817472863475_6443127207803006115_n.jpg

 

Nyereményjáték

Itt a tavasz, így nem csak a Gondolatok kertjében találunk csodaszép virágokat, hanem a természetben is. Néhány virág neve azonban összekeveredett. Nincs más dolgotok, mint kibogozni a neveket, majd beírni a helyes megfejtést a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

vakgiádrr

 

a Rafflecopter giveaway

 

További állomások

Blogturné Klub

04.12. Szaffi polca
04.14. Csak olvass!
04.16. Könyv és más
04.18. Csak olvass!
04.20. Utószó
04.22. Szaffi polca
04.24. Nem félünk a könyvektől
04.26. Könyv és más
04.28. Nem félünk a könyvektől
04.30. Utószó

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffipolca.blog.hu/api/trackback/id/tr1017813831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása